Зареждане

Как се хранят сумистите?

Как се хранят сумистите?
Публикувано на: Февруари 15, 2012 в 19:53 ч
Снимка: wikimedia.org


Здравия мъж се смята, че трябва да има BMI (индекс за подкожни мазнини) над 18. BMI при професионалните състезатели по суми рядко пада под 45. Ключът при сумистите е диетата и начина им на живот, за да постигнат огромните си килограми и за учудване на мнозина, те се трупат с много строги диети и стратегии за възстановяване, вместо тъпчене с мазни храни.

Приемане на най-голямото хранене за деня преди лягане

Средно-дневните калории за нормален мъж са около 3000-3500. Сумистите консумират около 5 000 - 10 000, а някои и повече, калории на ден, разделени в две големи хранения. Спането веднага след такова хранене кара тялото да обработва храната по-бавно, така че тя се складира като мазнина.

Пропускане на закуската

Това може и да звучи нелогично, особено при трупането на маса, но според д-р Уейн Калауей, специалист по наднормено тегло във вашингтонския университет, пропускането на закуската не само стимулира преяждането по-късно през деня, но и забавя метаболизма. При изследвания е доказано, че хората, които не закусват, като сумистите, имат с 5% по-бавен метаболизъм от останалите, които не пропускат закуска.


Биричка при всяко хранене

Някои бири съдържат над 200 калории и пиенето им по време на хранене е препоръчително за повечето сумисти. Сумистите не се затрудняват да изпият 6 половин-литрови бири на хранене. Алкохолните напитки са с т. нар. "празни калории" - нямат никаква хранителна стойност, освен набавянето на енергия, което означава, че са складирани като мазнини.

Упражнения на празен стомах

Макар че тренировките засилват метаболизма, упражненията на гладно забавят метаболизма в дългосрочен план.

Социално хранене

Според изследвания, храненето заедно с други хора ни кара да се засищаме по-бавно и съответно да приемаме повече храна. Сумистите тестват лимитите на стомасите си доста често и това им е от полза.

Дрямка след обяд

Сумистите често спят по четири часа след обяд. Както вече споменахме, това им позволява да складират повече калории под формата на мазнини, вместо калориите да бъдат изразходвани за енергия.


Как сумистите консумират толкова много калории?

Всички сумисти на изток ядат храна, наречена чанко-набе. В нея се съдържат много източници на протеин като пиле, риба и тофу, както и много зеленчуци с калории.

За съжаление средната продължителност на живота на сумистите е 60-65 години. Това се дължи най-вече именно на начин им на живот, от който си докарват заболявания като диабет, проблеми с черния дроб, сърдечни проблеми, артрит и високо кръвно налягане.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес