Зареждане

Дана Уайт отхвърля идеята за двубой между Перейра и Джоунс

Дана Уайт отхвърля идеята за двубой между Перейра и Джоунс
Публикувано на: Август 14, 2024 в 00:00 ч
Поне засега Дана Уайт не се интересува от идеята Алекс Перейра да премине в тежка категория.

Главният изпълнителен директор на UFC отговори с категорично "не", когато бе попитан във вторник в предаването "Шоуто на Пат Макафи" дали Перейра ще получи своя шанс да предизвика шампиона на UFC в тежка категория Джон Джоунс.

37-годишният Перейра е настоящият шампион на UFC в полутежка категория и бивш шампион в средна категория. Също така бивш шампион в две дивизии в кикбокса GLORY, Перейра два пъти влезе в кратки срокове, за да спаси UFC през 2024 г., като оглави UFC 300 през април и победи с нокаут в първия рунд Джамахал Хил и след това оглави UFC 303 през юни, побеждавайки с нокаут във втория рунд Иржи Прохазка.

След нокаута на Прохазка коментаторът на UFC Джо Роугън поведе яростна кампания, за да се позволи на Перейра да премине в тежка категория и да се опита да стане първият шампион в три дивизии в историята на UFC. Както Перейра, така и Джоунс изразиха готовност за мач.

"Мисля, че това ще бъде мега битка. Мисля, че това ще бъде най-големият двубой, който този спорт е виждал някога", каза треньорът на Перейра, Плинио Круз през юли. "Всички уважаваме много Джон Джоунс. И мисля, че това ще бъде просто страхотна битка. Няма да казвам кой ще спечели, кой ще загуби. Битката си е битка, но мисля, че това ще бъде най-добрата битка между двама велики шампиони".

"Идеята ми харесва. Мисля, че това е ход, който ще се случи в крайна сметка", добави Круз. "Не мисля, че точно сега това е ходът, защото, нека бъдем честни, дивизията в тежка категория е запушена, спряна е точно сега. Първо Джоунс трябва да се бие, първо Том Аспинал трябва да се бие, така че да преследваме нещо, което дори още не се е раздвижило, не мисля, че е удачно."

37-годишният Джоунс е настоящият шампион на UFC в тежка категория и е смятан за най-великия състезател в полутежка категория, който някога се е състезавал. Очаква се Джоунс да се изправи срещу Стипе Миочич в дългоочакван мач - най-вероятно през ноември в нюйоркската зала "Медисън Скуеър Гардън" - след като прекара по-голямата част от 2024 г. в рехабилитация от контузия на рамото, която провали двубоя през 2023 г. Джоунс не се е състезавал, откакто победи Сирил Ган за вакантната титла през март 2023 г., което бе първият и единствен двубой на Джоунс в тежка категория в 15-годишната му ММА кариера.

Уайт е горещ поддръжник както на двубоя между Джоунс и Миочич, така и на претенцията на Джоунс да бъде боец № 1 в спорта и това продължи и във вторник.

"Е, всички в интернет са глупави", каза Уайт, когато бе попитан за критиките към позициите му. "Всеки, който смята, че Джон Джоунс не е най-добрият боец в света, никога не трябва да обсъжда битки. Точка, край на историята."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес