Зареждане

Спирал наркодилъри, работил като охранител, ял тайно на чужди сватби. Махачев, какъвто не го познавахте!

Спирал наркодилъри, работил като охранител, ял тайно на чужди сватби. Махачев, какъвто не го познавахте!
Публикувано на: Октомври 15, 2022 в 00:00 ч
Няколко истории за един от най-добрите руски бойци.

На 22 октомври в Абу Даби ще се проведе събитието UFC 280. В главната битка Ислам Махачев и Чарлз Оливейра ще оспорват овакантения пояс в лека категория. Махачев се подготви за двубоя първо в Махачкала, в школата на Абдулманап Нурмагомедов, след това в Кисловодск, а сега тренира в Дубай.

Когато Ислам беше в Дагестан, снимачен екип на UFC Русия отиде при него, разговаряйки със самия боец и с хора, близки до него.

„Това е човек, който не знае почивка. Това е човек, прекарал целия си живот във фитнеса. Това е човек, който в почивен ден, когато всички почиват, работи, извършва някаква физическа активност.

Този човек е невероятно талантлив. Иншаллах, ако е волята на Всевишния, той ще стане шампион. Не се съмнявам нито за секунда. Знам нивото му, класата му.

Неговата дивизия няма какво да му предложи.“, каза Мурад Мачаев, бивш ММА боец, а сега треньор в школата на Абдулманап Нурмагомедов. 


След тренировката бойците остават в залата да ядат банани.

„Имаме обичай, който спечели битката, носи банани. Последната битка спечели Арслан Билалов - купи банани. Така че ние сме много щастливи от победите на нашите съотборници.

Сега ще ядем банани една седмица. Но, честно казано, след такава тежка тренировка няма апетит.“, каза Махачев

В училище Махачев учи добре - поне така казва Казим Щанчаев, главен учител на училище № 38.

„Не мога да кажа, че Хабиб и Ислам не са учили. Спомням си добре Махачев, той учеше добре. Връчих му грамота, дори имам снимка.", споделя Щанчаев.

Според главния учител, майката на Махачев често ходела в училище, за да бъде в крак с напредъка на сина си.

„Той има много добра майка. Баща му винаги работеше, а майка му винаги идваше и питаше. Явно всичко идва от родителите. И разбира се, училището е и наша заслуга. Гордея се, че имаме такива ученици”, призна преподавателят.


В младостта си Ислам ставал в 6 сутринта и отивал да тича. По-късно ходил на училище, а след края на часовете на тренировка до 17 часа. Махачев се отличавал с правилно поведение извън стените на училището.

Приятел на Ислам, Муслим Амирасланов, си спомня как живеели в апартамент в Москва по време на руското първенство по бойно самбо. Съседите им обичали да пушат марихуана. Ислам намерил скривалището им, след което скрил тревата и не им я върнал. Направил го, за да не разпространяват наркотици.

Въпреки привидната сериозност, Махачев също обичал да се забавлява. Според историята на друг боец на UFC, Тагир Уланбеков, като тийнейджър той и Махачев влизали в банкетната зала за сватбите на други хора. Момчетата се представяли за танцьори, като така имали оправдание да похапват без проблеми.

Веднъж приятелите били изгонени от сватба, след като Тагир решил не само да яде, но и да танцува. Явно танците не са били много добри, след като е последвало изгонване. Когато Ислам бил начинаещ боец, той трябвало да работи като охранител, за да печели допълнителни пари.

„Работех като охрана, охранявах някои обекти в града и в началото нашият шеф на охраната ми каза, че мога да ходя два часа на тренировка, а след това да се върна на работа. Работих по 24 часа.

След време шефът ми каза, че не мога да работя, когато се готвя за състезания. Той продължи да ми плаща заплата дълго време, за което съм му благодарен и до днес.“, казва Ислам

Махачев е работил цял живот, за да стигне до момента, в който се намира днес. След по-малко от 10 дни той ще се бори за мечтата си, която е титлата в най-голямата ММА организация в света. Ще успее ли Ислам да спечели златото в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес