Зареждане

Какво следва за Ислам Махачев ?

Какво следва за Ислам Махачев ?
Публикувано на: Февруари 13, 2023 в 10:00 ч
В ранната сутрин на 12 февруари в Пърт, Австралия, Ислам Махачeв достигна нов връх.

Руският шампион на UFC в лека категория победи Алекс Волкановски с решение на съдиите. Тази победа го направи най-добрият ММА боец в света. След броени часове ранглистата на UFC ще бъде обновена, а Махачев ще заеме първото място, независимо от категорията.

За малко повече от три месеца Ислам постигна това, към което се е стремил през цялата си спортна кариера. Той върна на Русия титлата най-добър боец на планетата, която за кратко беше в ръцете на Хабиб Нурмагомедов, който се оттегли от ММА през 2020 година.

"The Eagle" спря на този етап, слагайки край на спортната си кариера, но Махачев не иска да спре. Още преди двубоя с Волкановски, той увери, че ще бъде активен и ще приеме битките, които лигата ще му предложи.

„Никога не избирам съперниците си. Ако Дейна Уайт се обади, тогава ще отговоря. Не избирам противници, просто чакам. Дайте ми истински съперник. 

Аз не съм просто шампион, аз съм номер 1 в P4P листата. Водих луда битка, но точно това ми трябва.“, увери Ислам.

Какво обаче следва за Ислам Махачев ?

Ще споделим с вас няколко варианта за него, като със сигурност един от тях ще се случи в следващата му битка.


Няма смисъл да говорим за това, което се случи в битката им, защото всички го видяхме. Това беше най-трудната победа в кариерата на дагестанеца. Голяма част от феновете вярват, че Алекс беше ограбен. Волкановски също вярва, че е трябвало да спечели и призова за незабавен реванш.

Такъв вариант би имал смисъл, ако нямаше временен шампион в категорията. Волкановски има задължения към лигата. Той ще трябва да обединява титлите с Яир Родригес, който стана временен шампион в категория перо.

Вариантът с Волкановски е възможен, но няма да е следващата опция за Махачев. Реванш може да гледаме през 2024 година, след като Алекс обедини титлите.


Наскоро стана ясно, че бившият двоен шампион от Ирландия се връща в играта. Конър ще бъде треньор в The Ultimate Fighter, което ще стартира в края на май. До средата на август Макгрегър ще бъде треньор, а срещу него ще бъде Майкъл Чандлър.

По традиция двамата треньори ще се бият след края на TUF. Това показва, че Конър няма да бъде следващата опция за Махачев. Битка между двамата няма много смисъл от гледна точка на спорта, но между отборите им тлее вражда от години.

Такава битка ще привлече страшно много внимание, а това ще доведе до огромни приходи. В крайна сметка парите са най-важни за UFC и те ще организират този двубой при първа удобна възможност.


Чарлз и Дариуш ще се бият през май. Няма съмнение, че това е битката, която ще излъчи следващия претендент за златото на Махачев. Чарлз вече се би с Ислам и загуби със събмишън в края на 2022 година. Бразилецът получи предложение за незабавен реванш в родината си, но отказа.

Чарлз оправда отказването с депресия, но фактът, че UFC му предложиха реванш говори много. Дариуш е в дълга победна серия. Той трябваше да се бие с Махачев преди 1 година, но контузия в крака го извади от битката. Ако Бенеил победи Чарлз, тогава той на 100 % ще е следващ за Махачев.

По всичко личи, че Ислам ще получи победителят от тази среща. Това е най-реалистичната битка за него през 2023 година.


Хавиер Мендес многократно е заявявал, че Махачев неизбежно ще се качи в полусредна категория, за да спечели втори пояс и да се бие на два фронта. И тук всичко може да се нареди добре за него. На същия турнир в Лондон Усман ще има реванш срещу действащия шампион в дивизията Леон Едуардс.

Ислам може да предяви претенции към тази титла, а от UFC няма как да му откажат. Битка с победителя от Усман - Едуардс също е реалистична за Махачев през 2023 година. Трябва обаче да отбележим, че Ислам първо иска да защити титлата няколко пъти, а чак тогава да сменя категорията.

Варианти за Махачев не липсват, но той със сигурност ще предпочете да остане в своята дивизия поне в следващата 1 година. Ако трябваше да залагаме, тогава ще заложим, че Ислам ще се бие срещу Чарлз Оливейра или Бенейл Дариуш през 2023 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес