Зареждане

Руси Минев преди BRAVE: Това ще е най-бруталната ММА галавечер в България

Руси Минев преди BRAVE: Това ще е най-бруталната ММА галавечер в България
Публикувано на: Август 13, 2024 в 14:01 ч
Броени дни остават до престижния ММА турнир BRAVE 86, който ще се проведе на 24-ти август в "Арена Бургас".

Бургас ще бъде домакин на събитие от световна величина, в което едни от най-добрите български ММА бойци ще се сблъскат с бойците на BRAVE от цял свят, сред които и бивш шампион на организацията.

В основната файткарта е и бойната машина Руси Минев "Рамбо", който е един от най-перспективните бойци на България - шест пъти шампион на България по ММА, медалист от световните първенства, както и с титла в професионалния ММА.

 
Въпреки че е разгара на лятото и залите не са толкова пълни, както през останалото време на годината, Руси успява да съчетае две места в подготовката си, за да може да бъде тя пълноценна.

"Подготовката върви добре - здрав съм, тренираме. Спарингите минаха много добре. Тази седмица правим последни спаринги и действаме по план.

Тренирам във Варна и Добрич - при Николай Добруджански и Драгомир Йорданов. Готвя се както го правих за Caged Steel и SENSHI."


Това действително е трети двубой за Руси през тази година. През пролетта старозагорският боец записа две битки с убедителни победи.

Явно това е момент, който Руси е очаквал - адекватни хонорари, професионално отношение и битки пред родна публика.

"Имам предложения, здрав съм. Предлагат ми добри условия, които ме устройват и затова така се засичат обстоятелствата, така че това е трети пореден мач, който правя в България. Досега не се беше случвало, защото нямах добри предложения от тук."

"Рамбо" съумява да планира добре подготовката си и възстановяването между тежките тренировъчни лагери и битки.

Този баланс между битките се дължи и на треньорите на Минев - Добруджански и Йорданов. Руси споделя, че именно по-щадящата им методика при подготовката е това, което му позволява да се бие толкова често и да е във върхова форма.

"Когато ме видят, че започвам да прегарям, ми дават почивка или правим друг тип тренировка. Не е всичко на макс и на всяка цена. Имам неща, които в определени дни ги правим така, както ги усещаме, а не както сме го планирали предварително."


В синхрон с тези подготовки Руси разкрива и тайната зад това да е в подготвителни лагери и професионални битки толкова често.

"Винаги през годините преди съм наблягал много на тежки спаринги. И много трениране. Това водеше постоянно до контузии и претренирване и непрестанна умора.

Сега обаче за предните ми два мача съм играл 6-7 спаринга за общо две подготовки. Не съм имал контузии. Работим повече с условия, със ситуации, стратегически и технически. Смятам че това е ключа. Така не играя постоянно тежки спаринги и не претренирам. Не се чувствам преуморен и смазан. Ако има нещо подобно веднага го коригираме.

Тази промяна допринесе много към това да съм във върхова форма."


Изпитанието този път е още по-голямо - срещу него застава непобеденият боец от Гърция Христос Циримокос. Неговата игра е комплексна - освен 4-те успеха в клетката, той има и битки в кикбокса и много граплинг състезания.

Минев обаче е уверен, че ще докаже класата си в тази битка.

"Опонентът ми е здрав физически. Агресивен е и със силна игра. Впуска се в размени. Не е лош боец, от това, което съм видял, обаче аз мисля, че съм по-добрият боец и на 24-ти август ще го покажа. Имаме план, който ще спазвам. Излизам и показвам, че съм по-добрият. Не го подценявам, има добра статистика. Но във всеки мач излизам да се бия с по-добри бойци и това е само началото."

"Рамбо" е фокусиран върху подготовката, но признава, че очаква да има малко повече напрежение когато замине за Бургас и влезе в дните преди битката. BRAVE е огромна възможност бойците да бъдат забелязани от мачмейкъри от цял свят и още щом "Рамбо" е научил, че престижната организация гостува в България е бил решен на всяка цена да бъде във файткартата.

"Това ще бъде може би най-доброто ММА състезание в България с най-добрата файткарта. Липсват може би още 1-2 топ имена, но това ще е най-бруталното MMA събитие правено у нас."


Организацията обяви и част от подгряващите битки, които са не по-малко атрактивни, тъй като включват бойции участвали неведнъж в главни битки като старозагорската машина от ММА, самбо и бокс с голи ръце - Мариан Димитров, кикбокс асът Атанас Божилов 'Наката', емблематичният ММА боец в тежка категория Симеон Кючуков и още много таланти, готови да покажат уменията си пред целия свят и мачмейкърите на UFC.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес