Зареждане

Джон Джоунс иска да отменят единствената му загуба в ММА

Джон Джоунс иска да отменят единствената му загуба в ММА
Публикувано на: Юли 25, 2024 в 02:00 ч
Джон Джоунс, настоящият шампион на UFC в тежка категория, иска да види единствената си професионална ММА загуба премахната от рекорда му.

Това поражение беше причинено от вид удар с лакът, който ще стане легален от ноември. На 5 декември 2009 г., на финала на The Ultimate Fighter 10, Джоунс направи четвъртото си участие под флага на UFC срещу Мат Хамил. “Bones” беше непобеден боец, влизайки в третата си битка за годината.

Джоунс бързо пое контрола и започна да доминира в мача рано. В 4:14 на рунд 1 той нанесе серия от 12-6 лакътя в бърза последователност, докато беше в доминанта позиция. Това накара рефера Стив Мазагати да спре битката. Джоунс беше дисквалифициран, без да получи предупреждение. Това остава единственото поражение в неговия рекорд до днес.

Във вторник комитет на Асоциацията на боксовите комисии и бойните спортове гласува единодушно за премахване на забраната за 12-6 лакътя. От 2000 г. е в сила забрана за тези удари с лакти. Премахването на забраната ще влезе в сила по-късно тази година на 1 ноември и след това всеки щат ще трябва да направи промяната.

След като научи за промяната на правилата, Джоунс незабавно публикува мислите си в социалните медии, включително молба към главния изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт да му помогне да премахне поражението от рекорда си.

„Непобеден тогава, непобеден сега. Дейна Уайт, трябва да премахнем това поражение от историческите книги.“, написа Джоунс.

Джоунс оспори резултата от битката с Хамил, но още тогава Атлетическата комисия на Невада предпочете да не чуе аргументите му.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес