Зареждане

Том Аспинал е 'твърде добър' за Джон Джоунс, смята Александър Волкановски

Том Аспинал е 'твърде добър' за Джон Джоунс, смята Александър Волкановски
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 00:00 ч
Бившият шампион в категория перо Александър Волкановски смята, че ако някой ще победи Джон Джоунс, товаще е Том Аспинал.

След като миналата година нокаутира Сергей Павлович за 69 секунди и спечели временната титла в тежка категория, Аспинал се насочи към обединителен сблъсък с Джоунс, неоспоримия световен шампион в тежка категория. Засъжаление, "Bones" се отнесе с пренебрежение към това предизвикателство, като вместо това предпочете да се придържа към първоначалния си план - двубой с двукратния носител на титлата Стипе Миочич.

След като Джоунс изглежда отпадна от играта, Аспинал ще се превърне в първия боец от повече от десетилетие, който защитава временния пояс, когато се срещне с Къртис Блейдс в главното събитие на UFC 304 тази събота вечер .

Ако Аспинал излезе начело срещу "Razor" в Манчестър, сблъсъкът с Джон Джоунс е единствената битка, която има смисъл - и която Волкановски наистина вярва, че Аспинал може да спечели.

"Мисля, че Том Аспинал е твърде добър", заяви Волкановски в своя канал в YouTube. "Но това, което искам да кажа, е в сравнение с други бойци, винаги ще заложа на Том Аспинал. Защото вярвам, че той е толкова добър, че искам да видя този бой. Джон Джоунс е толкова добър и може би ще се справи с Том Аспинал в тежка категория.

"Но ако някой някога ще победи Джон Джоунс, това е някой като Том Аспинал. Той наистина може да обърка плановете на всеки; ще бъде също толкова бърз, колкото Джон Джоунс, разбирате ли какво искам да кажа. Аспинал е толкова добър."
 

Заслужава ли си рискът за Джон Джоунс да се бие с Том Аспинал?

В момента Джон Джоунс е смятан за безспорния "най-велик" на смесените бойни изкуства с титли в две различни дивизии и непобеден рекорд, макар че последното може да търпи обсъждане. 

Победа над Миочич, смятан за най-добрия боец в тежка категория в историята на UFC, несъмнено ще затвърди наследството на Джоунс като най-великия за всички времена, което кара мнозина да спекулират, че "Bones" просто ще си тръгне в този момент, без да има какво да спечели и без да има какво да загуби в евентуален двубой с Том Аспинал.

Подхранвайки спекулациите, бившият шампион в лека тежка категория редовно се заиграваше с оттеглянето си, откакто разкри Миочич като следващата си цел, но наскоро остави вратата отворена, отбелязвайки, че има много "интересни" варианти, ако реши да остане и да добави към вече установения си статут на жива легенда. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес