Зареждане

Шон Стрикланд иска титлата, а после и Хамзат Чимаев: Ще го гръмна и него

Шон Стрикланд иска титлата, а после и Хамзат Чимаев: Ще го гръмна и него
Публикувано на: Юли 22, 2024 в 20:59 ч
Шон Стрикланд изложиидеалния си план за това кога иска да се бие с Хамзат Чимаев.

Стрикланд е настоящият претендент № 1 в средна категория и се завърна в графата на победителите през юни с победа с решение над Пауло Коста. След победата той даде ясно да се разбере, че ще се бори за титла, което според него все още е планът.

Но след като Шон Стрикланд получи двубой за титлата и спечели пояса, той иска първата му защита на титлата да бъде срещу Хамзат Чимаев, тъй като е уверен, че може да му нанесе първа загуба в кариерата.

 
"Накарах Хамзат да се оттегли след ковид. Ще се бия за пояса, след което мога да го отстрелям и него", написа Стрикланд в Instagram.

Ако Стрикланд наистина си върне титлата в средна категория и стане шампион, първата му защита на титлата срещу Чимаев ще бъде огромна. Но преди това да се случи, Стрикланд трябва да получи следващия мач за титлата, който не е фиксиран, а след това и да спечели титлата, което е и по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Шон Стрикланд обяснява защо UFC може да не му даде следващия шанс за титлата

Въпреки че Шон Стрикланд казва, че ще се бори за титлата в средна категория, Стрикланд казва, че знае, че може и да не я получи.

Според Стрикланд той казва, че ако UFC даде на Робърт Уитакър, а не на него, следващия шанс за титлата, то е защото не го искат за шампион заради това, което казва на микрофона, и заради това, че няма никаква цензура.

"Ако дадат на Робърт Уитакър шанс за титлата, то е по една причина.Те не искат аз да държа този микрофон на главната сцена", заяви Стрикланд. "Аз съм следващият на опашката, пич, в това няма никакъв аргумент, това е факт."

Стрикланд е известен с това, че казва каквото си иска, и мнозина се обиждат от коментарите му, поради което смята, че може да не получи шанс за титлата.

Стрикланд е 29-6 като професионалист и идва след победата над Коста, след като през януари загуби с разделено решение  от Дрикус Дю Плесис и загуби титлата си в средна категория .


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес