Зареждане

Stuart Scott бори рака с ММА тренировки

Stuart Scott бори рака с ММА тренировки
Публикувано на: Ноември 18, 2014 в 10:23 ч

48-годишният Stuart Scott се бори с раково заболяване за трети път. Той използва ММА тренировките, за да възстанови енергията, отнета му от химиотерапията.

В залата Stuart ходи с черна тениска, на която на английски е изписано "Водя битка всеки ден." Под нея обаче има огромен белег през целия му корем.

"Това е белегът на живота," казва той за мястото, през което хирурзите са го разрязали вече три пъти, за да махнат различни части от органите му.
 


Той има 58 химиотерапии, но медикаментите не са успяли напълно да преборят раковите клетки, които се разрастват за пръв път през 2007, когато е бил махнат апендиситът му. След 4 години ракът се завръща. Всяка битка изглежда още по-жестока, но след нея той винаги се връща на работното си място в спортния канал ESPN.

На работата си Scott не изглежда като човек, който се бори с тежко заболяване - той е въодушевен, енергичен, креативен и дори малко див. Но в лицето си той е отслабнал значително и колегите му се притесняват.

След последното му завръщане в телевизията, той получава съобщение от сестра си, което гласи: "Започни откъде си. Използвай това, което имаш. Направи каквото можеш."Слаб, но жилав, Scott използва тренировките по ММА и кросфит, за да възстанови енергията, която химиотерапията му отнема.

Облечен целия в черно, той си слага гумата за уста, на която са написани инициалите на двете му дъщери, а след това стъпва на татамито, за да се изправи срещу Darin Reisler, собственикът на залата. За 90 минути те си спретват активен спаринг.

Въпреки незавидното си здравословно състояние, Scott има умения, бързина и благодарност. Дишането му става все по-тежко с напредване на тренировката, но той се радва, че е обратно в залата. Самият той казва, че има нужда от физически контакт и от състезателната тръпка.

След спаринга в стойка, Scott и Reisler преминават в спаринг на земя, където тренират душене и армбари.

Scott е бил принуден да чака пет месеца, за да зарастне раната от операцията му на корема, за да не се притеснява да поема удари и да прави спаринг.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес