Зареждане

Как да засилим имунната си система през зимата

Как да засилим имунната си система през зимата
Публикувано на: Ноември 20, 2012 в 10:46 ч
Снимка: wikimedia.org
Зимата идва и настинката и грипът ще се развихрят. Последното нещо, което ви трябва е да се разболеете. Не само че това ще ви изкара от залата за известно време, но цялата енергия на тялото ще бъде насочена за да се справи с вируса, а не към поддържане на силата, издръжливостта и мускулната маса. Д-р Джим Стопани дава няколко съвета, чрез които можем да подсилим имунната си система с хранителни добавки.
 

Глутамин

Тази аминокиселина може да е много важна за мускулния растеж, но е още по-важна за правилното функциониране на имунната система.

Малко хора знаят, че имунната система използва глутамина като важен източник на гориво. Ако нивата ви на глутамин спаднат, това може да повиши риска от простуда.


Витамин C

Той е силен антиоксидант, който има много ползи, включително повишаването на нивата на азотен оксид и подобряване на изгарянето на мазнини.

Приемането на по-високи количества витамин C през зимата намалява риска от настинки и тяхното негативно въздействие върху организма.


 

Ехинацея

Добре позната заради качествата си да засилва имунитета. От изследване в университета на Кънектикът става ясно, че ехинацеята може да намали риска от настинки до 60%, като освен това при разболяване може да съкрати периода на възстановяване с два дни. Тази билка може да бъде използвана да защити тялото ви от стресът по време на тренировките.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес