Зареждане

Съвети към диетата за плочки

Съвети към диетата за плочки
Публикувано на: Юли 10, 2010 в 09:30 ч

Ако сте се посветили на мисия да изкарате плочките за плажа, трябва да знаете, че има няколко основни правила при диетата, които трябва да следвате.

Щом искате да постигнете бързи резултати, трябва много внимателно да направите диетата си и да се храните само с храни, които спомагат за изгаряне на мазнини.

Ето и няколко много важни съвета, които всички трябва да знаем.

Не трябва да пропускате след-тренировъчните хранения

Без много разногласия, едно от най-важните хранения е това, след тренировките. Много хора правят грешката да пропуснат това хранене, като си мислят, че така ще изгорят повече калории след тренировка.

Веднага след тренировка е времето, когато приетата храна поддържа и захранва метаболизма и всичко прието директно се доставя до мускулите.

Ако искате да си помогнете в постигането на целите, приемайте повече калории след тренировка, а през останалите хранения през деня, приемайте по-малко.

Трябва да приемате протеини с всяко хранене

С всяко хранене трябва да приемате белтъчини. Когато сте на диета за топене на мазнини, белтъчините са тези хранителни вещества, които ще спасят мускулите ви.

Ако искате да не губите маса, това е много важно. Фокусирайте се върху протеини, които са натурално чисти като пиле, риба, яйца, както и червено месо.

Трябва да включите поне един високо-въглехидратен ден в седмицата

Не забравяйте за въглехидратите съвсем. Много хора, които искат да постигнат релефен корем, много бързо премахват всякакви въглехидрати от диетата си, с изключение на зеленчуците.

Когато всички въглехидрати така рязко се премахнат, метаболизмът се задейства и прави горенето на мазнините много трудно и почти невъзможно.

Определете си поне един високо-въглехидратен ден, за да предотвратите това. Може да си позволите и няколко такива дни, когато имате тежки тренировки.

Приемайте казеинов протеин преди лягане

Приемът на казеинов протеин преди лягане също е ключов момент. Това е най-бавния протеин, който ви подсигурява доставка на аминокиселини през цялата вечер.

Ако сте в калориен дефицит преди да си легнете и не сте приели такъв протеин, твърде вероятно е да загубите мускулна маса.

Трябва да включите 3 до 6 грама рибено масло

Когато дойде време за мазнини в диетата ви за плочки, трябва да ги ограничите. Но тази мазнина не бива да се пропуска.

Рибеното масло поддържа инсулина, така че ако решите да добавите въглехидрати в диетата си, тялото ви може да се справи по-добре с тях и има по-малка вероятност да ги обърне в мазнини.

Целете се да взимате по 3 до 6 грам рибено масло на ден, освен ако не си хапвате много мазна риба в някое от главните си хранения. Сьомга и скумрия са добър източник на важните мазнини, така че може да се фокусирате на тях.
 

 
Намалете приема на натрий

При диета за изкарване на плочки, трябва да сте сигурни, че сте ограничили приема си на натрий. Той има роля при покачването или свалянето на мазнини, но ако приемате много от него, определено ще ви повлияе на начина, по който изглеждате.

Ако искате да изглеждате релефни, трябва да избягвате задържането на вода. Само няколко-стотин милиграма натрий могат лесно да ви изкарат извън поставените цели.

Ако сте на път да показвате плочките, разгледайте и нашите 17 съвета за топене на мазнини.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес