Зареждане

Глоба от 5 милиона долара за ритане на Мани Пакиао в RIZIN

Глоба от 5 милиона долара за ритане на Мани Пакиао в RIZIN
Публикувано на: Юли 22, 2024 в 20:54 ч
Боксовата легенда Мани Пакиао скоро ще се изправи срещу бившия световен шампион по кикбокс в К-1 Рукия Анпо в боксов двубой. Това ще се случи в Super Rizin 3 на 28 юли на живо от Saitama Super Arena в Токио, Япония. Ако роденият в Япония нападател Анпо нанесе удар с крак на Пакиао, той ще се окаже с доста голяма глоба.

Мани Пакяо срещу Рукия Анпо

Роденият във Филипините Мани Пакяо е смятан за един от най-великите в историята на бокса. Той е спечелил множество световни титли в различни теглови категории и организации. Невероятно е, че по време на легендарната си кариера той успя да спечели титла в пет дивизии. 

След като се оттегли от професионалния бокс, "Pac-Man" продължи да се занимава с политика. Но също така участва в различни демонстративни битки. На 28 юли той ще се срещне с шампион по кикбокс в RIZIN. Това ще бъде двубой по специални правила, подобен на бокса, но включващ някои допълнителни атрактивни удари с ръце, и ще бъде демонстративен мач в три рунда.

Японецът Рукия Анпо е прекарал целия си живот в кикбокса. Като дете той е печелил национални състезания по карате. В крайна сметка се насочва към професионалния кикбокс и печели множество титли в K-1 World GP. Нападателят е известен най-вече с нокаутите си. Но срещу Пакяо той няма да може да рита.

Първоначално съперник на Пакяо трябваше да бъде Чихиро Сузуки. Сузуки обаче контузи ръката си по време на демонстративен боксов мач срещу легендата на PRIDE FC Таканори Гоми и бе принуден да се оттегли. Анпо преорганизира нещата, за да се срещне с филипинската легенда Мани Пакяо в категория до 68 кг.

Президентът на RIZIN Нобуюки Сакакибара обясни ситуацията:

"Всяко нарушение ще се наказва с глоба от 5 млн. долара. По време на мача на Теншин срещу Мейуедър през 2018 г. това беше приблизително 500 млн. йени. Заради слабата йена обаче сега тази сума е около 750 милиона йени." Ако Анпо не е в състояние да плати толкова пари, "тогава няма да има друг избор, освен да плати с тялото си."

Super Rizin 3 ще включва боеве с голи ръце и ММА мачове, в допълнение към това състезание със специални правила. Начело на бойната карта на 28 юли ще бъде легендата на уличните боеве в Токио Микуру Асакура, който ще се изправи срещу изключително популярния Рен Хирамото.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес