Зареждане

ММА боецът, който изтръгна сърцето на свой приятел, защото вярвал, че е Луцифер!

ММА боецът, който изтръгна сърцето на свой приятел, защото вярвал, че е Луцифер!
Публикувано на: Ноември 3, 2022 в 00:00 ч
Една от най-страшните истории, свързани със смесените бойни изкуства, се случи на 21 март 2010 гoдина.

В онази вечер ММА боецът Джерод Уайът и неговият спаринг партньор Тейлър Пауъл се мотаеха с приятели в къща в устието на река Кламат, Калифорния. Спортистите взели халюциногени, а на следващата сутрин били посетени от полицията.

Когато полицаите влезли в къщата, открили окървавения и обезобразен труп на Пауъл. Гръдният му кош бил отворен, а там някой е направил 45-сантиметрова дупка и е извадил сърцето. Освен това езикът на Пауъл е изтръгнат, а кожата от лицето му била одрана.

По-късно сърцето е намерено изгоряло в печка на дърва. Изследването показало, че органите са били отстранени, когато Пауъл е бил още жив. Нямаше нужда да търсите убиеца, защото когато полицията влиза в къщата, Уайът седял напълно гол до Пауъл.

„Аз го убих“, признал боецът. 

Според Уайът, той, Пауъл и още двама негови познати са пили чай с халюциногенни гъби. Под въздействието на този наркотик той убива и разчленява Пауъл. Уайът вярвал, че светът е на път да свърши, а неговият приятел и спаринг партньор е дяволът.

„Сатаната беше в този пич.“, казал Уайът на полицейския сержант Елууд Лий, който се отзовал на обаждането. 

Лий отбелязва, че Уайът изпича отрязаните части от тялото на Пауъл в печка на дърва, защото смятал, че е все още жив.

В един момент той попита дали сме бог, който е дошъл да го спаси“, споделя Лий пред Times Standard. 

Полицията е извикана от един от участниците в чаеното парти Джъстин Дейвис, който първоначално бил в къщата, но след това си тръгнал. Когато Дейвис се връща да вземе кучето си, той намира трагичната сцена. След това Дейвис се обажда в полицията.

В къщата присъства и бившата приятелка на Уайът, Били Джо Бейли, която полицаите открили в спалнята. По време на разпита тя все още е в състояние на наркотична интоксикация, така че трудно успява да рационализира събитията от нощта.

Бейли споделя, че вечерта на 20 март е отишла в бар, където се е срещнала с Уайът, след което са отишли в къщата на убийството. Според Бейли, Уайът първоначално е бил в добро настроение. Когато Пауъл и Дейвис пристигнали, тримата мъже започнали да правят чай от гъби и всички го пробвали.

Окръжният прокурор Джон Александър обвини Уайът в убийство от първа степен и изтезания. Той добави специални обстоятелства под формата на жестокост и изтънченост, с които боецът е извършил престъплението.

Ако подсъдимият бъде признат за виновен и по трите обвинения, той ще получи до три последователни доживотни присъди. Уайът признава за убийството, но под влиянието на адвоката Джеймс Фолман, се признава за невинен поради невменяемост.

През май 2012 г. съдия от окръг Дел Норте изслуша експертна група от психиатри и постанови, че Джерод Уайът е умствено способен и готов да бъде изправен пред съда за убийството и свързаните с него обвинения.

Съдията насрочва делото за 3 септември 2012 г., но само 4 дни преди началото на процеса окръжният прокурор и защитата се съгласиха на споразумение. Уайът получи 50 години затвор.

Той обаче няма да отговаря на условията за условно освобождаване до 2062 година. Боецът ще има шанс да излезе на свобода на 79 години. След като сделката беше сключена, прокурорът Джон Александър обясни защо изобщо се е заел с нея.

„Спасихме семейството на Тейлър Пауъл от агонията, която трябваше да преживее отново в съда“, каза той в интервю за CBS News. 

Окръжният прокурор отбеляза, че според него убийството е умишлено, а не в следствие на наркотична интоксикация. Адвокатът на Уайът продължава да настоява на своето - той е убеден, че клиентът не е могъл да мисли за престъплението предварително, тъй като не е бил на себе си.

„Търсехме споразумение, което да му даде възможност поне някой ден да получи условно освобождаване. Колкото и лошо да звучи 50 години, това е по-добре от липсата на възможност за условно освобождаване “, споделя Фолман.

Уайът брутално отне живота на човек, но едва ли има смисъл да се твърди, че е съсипал собствената си кариера. Американецът проведе първата битка в професионалния ММА пет месеца преди същата вечер. Общо той успя да се бие два пъти и двата пъти спечели с нокаут в местната промоция Oregon Brass Knuckle.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес