Зареждане

3 съвета за по-здрава психика от световния рекордьор по планк

3 съвета за по-здрава психика от световния рекордьор по планк
Публикувано на: Април 24, 2020 в 20:59 ч
George Hood си е потренирал, за да задържи планк в продължение на 8 часа, 15 минути и 15 секунди, за да постави нов световен рекорд. 42-годишният бивш пехотинец разказва пред CNN, че тренира по около 7 часа на ден - 4-5 от които в планк. В продължение на 18 месеца.

Вижте също: 62-годишен пехотинец счупи рекорда по 'планк'

И докато тази физическа тренировка е наистина ключова, психическата подготовка е дори още по-важна за постигането на този подвиг.

"Има моменти, в които започваш да се съмняваш в себе си. Започваш да се отегчаваш. Започваш да се чудиш дали въобще си заслужава" - споделя Hood.

Това е и причината Hood да се обърне към Renae Cobley, световноизвестен психологически треньор, помогнал да редица топ атлети и бизнесмени да отключат пълния си потенциал. Световният рекордьор, който сега си е заложил за цел да счупи рекорда и за най-много лицеви опори в рамките на един час (2 806 е бройката, която трябва да надвиши), също е влязъл в контакт с австралийския коуч, за да обсъдят възможностите Hood да пречупи някои бариери, като егото си.

"Егото пречи наистина много" - споделя Cobbley. "Егото може да бъде нещо хубаво, но в много от случаите ни ограничава от постигането на целите, които наистина желаем."

Егото е най-сериозното препятствие, пред което се изправят хората, когато се опитват да постигнат нещо - без значение дали говорим за изпълнението на добра тренировка, решаването на личен проблем или задържането на планк позиция в продължение на повече от 8 часа.

Cobbley допълва, че егото е отражението на себеважността, което може да причини изключително много стрес.

"Стресът ни кара да се съсредоточаваме прекалено много в детайлите - тялото си, времето, обстановката и други външни стимули. Мъдростта ни позволява да се освободим от оковите на егото. Представата за собствения образ може да бъде сериозно предизвикателство, дори и да е единствено в главите ни. Мъдростта показва негативите на егото. Тя е нашия вътрешен разум."

По-надолу ще обърнем внимание на някои от най-важните съвети, които Cobbley дава на Hood по време на опитите му да пречупи своето его. Можеш да ги приложиш и за постигането на собствени цели, каквито и да са те. Да започваме.

Представи си, че си дърво

 
Този съвет се корени в рейки мастър уменията (този, които пренася позитивна енергия в чуждо тяло) на Cobbley. Hood се визуализирал като дърво с дълбоки в земята корени. Опитай  и ти - или докато планкваш, или докато си с двата крака на земята. Представи си се с наистина дълги корени, които излизат от теб и се впиват в земята.

"Дървото с дълбоки корени може да превъзмогне всяка буря, жега, студ или друга природна бруталност. Извършвайки това мисловно упражнение, хората са способни да се изключат от разсейващи стимули, включващи болка и дискомфорт. За да имаме по-голям контрол над живота си, трябва да сме добре заземени."

Превъплъти се в друг на ум

 
В опита си да подобри световния рекорд, Hood слуша рокендрол в продължение на часове. Но  той не се наслаждава на музиката, за да убие времето - той се превъплъщава в рок звезда.

"Винаги съм искал да бъда рок звезда, дори за 24 часа да изживея лимузините, партитата, еуфорията. И мога да ви уверя, че за тези 8 часа, 15 минути и 15 секунди аз бях тази рок звезда."

Вижте също: Как тренировките ни помагат да се справим и с най-големите си проблеми

Превъплъщавайки се в звезда, по думите на  Cobbley, Hood успява да настрои тялото и ума си на друга вълна, за да превъзмогне ограниченията.

"George е запознат с факта, че всяка негова мисъл води до съответното състояние. Мисълта, че е  рок звезда му дава необходимата сила, за да се справи в трудния момент. Мислите са езика на мозъка, а емоциите - на тялото."

Тренирай и тялото

 
Това може и да не е съвет за психиката, но също има положителен ефект върху съзнанието.

Тренирайки тялото, Cobbley споделя, че също тренираме и  мозъците си.

"Тренировките се препоръчват горещо за намаляване на стреса и пренастройване на мозъчната дейност."


Не е новина, че тренировките въздействат благоприятно върху човешкото съзнание и това е поредното доказателство.
 
Освен 4-5 часа планкинг на ден, Hood също се подготвя с 700 лицеви опори, 2000 коремни преси на серии от по 200, 500 клека и 300 бицепсови сгъвания на ден. Тук е моментът да се замислиш на какво си готов Ти, за да постигнеш своите цели. Ще се радваме да ни споделиш в коментарите по-долу.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес