Зареждане

Положителната нагласа може да те заведе по-далеч от физическата сила

Положителната нагласа може да те заведе по-далеч от физическата сила
Публикувано на: Август 29, 2020 в 09:37 ч
Ако има нещо, което всеки знае за американските пехотинци, то това е, че те са фанатици на добрата физическа подготовка и тестването й. В крайна сметка, какъв по-добър начин да сортираш мекушавците от тези, които са готови на всичко, за да свършат работата и да опазят своите хора живи и здрави. Оказва се, че някои психически характеристики могат да бъдат решаващи за това дали един войник би се борил докрай.

Въобще не са малко пехотинците, особено в елитните части, които се отказват още на тренировките. В наскорошно проучване сред 121 пехотинци и моряци, които се подложили на 25-дневна тренировка на пресечен терен, учените искали да открият кои физически и психически качества водят до успех. Очаквано, от 121-мата трениращи, само 64 издържали до края.

Ще си кажеш, че всеки, който се справя с физическите тестове би издържал всичките 25 дена, но се оказва, че не това е случаят. Учените не открили никаква връзка между завършването на тренировките и представянето на физическите тестове. Пулсът и качеството на съня - също.

Преди дългата тренировка участниците получили по един iPhone и Apple Watch. Учените използвали специално създадено приложение за проследяване на психическото им състояние, физическа болка, пулс, активност, сън, хидрратация и хранене по време на проучването. Те също трябвало да отговарят на дневни проучвания, фокусирани върху емоциите им, физическата болка, увереността и подкрепата от страна на техните инструктори.

Основавайки се на събраната информация, учените можели да посочат кой от трениращите ще отпадне преди края. Повечето от отказващите се се пречупвали точно преди стресиращи упражнение, след повишаване на емоционалната или физическата болка, или след спад в увереността. Екстровертите, позитивно настроените и уверени трениращи най-често завършвали цялата 25-дневна тренировка.

“Тези открития са новост, защото идентифицират черти, които обикновено не са присъщи на добрите военни, което доказва, че психологическите фактори оказват не по-малко значение от физическите.” - споделя авторът на проучването, д-р Leslie Saxon.

Проучването предполага, че има някои стъпки, които военните могат да предприемат, за да намалят степента на отпадане от тренировъчните кампове, но същото може да се отнесе и за всеки атлет или трениращ с по-труден режим.“Тези данни могат да бъдат решаващи и от изключителна полза за създаването на бъдещи тренировъчни планове за военни, както и да се увеличи техния брой,” разкрива Saxon. “Също така ни дава яснота как можем да помагаме на атлети, котио се изправят пред все по-сериозни предизвикателства.”

Фокусирайки се върху положителната нагласа и запазвайки увереността си по пътя, шансът да се откаже човек “защото е трудно” или “защото не може повече” е драстично по-малък. Дори и не всяка тренировка да е най-добрата, която си правил, правилната нагласа е това, което ще те задържи в залата, за да продължиш напред.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес