Зареждане

Блейдс: Не мисля, че имам стъклена брадичка. Просто сме в тежка категория

Блейдс: Не мисля, че имам стъклена брадичка. Просто сме в тежка категория
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 00:00 ч
Роденият в САЩ Къртис Блейдс е претърпял няколко нокаута в кариерата си в UFC. Сега, начело на UFC 304, боецът в тежка категория отвърна на феновете, които критикуват способността му да поема удари и да остава в съзнание. 33-годишният шампион ппо борба изтъква, че единствените му загуби с нокаут са от най-тежките удари.

Американският биец Къртис Блейдис отново ще се изправи срещу Том Аспинал във Великобритания. Първият им мач приключи доста бързо, тъй като роденият в Англия Аспинал контузи крака си още в първия рунд. Този път, на 27 юли, на масата ще бъде поставена временната титла. 

Единствените загуби с нокаут в професионалната кариера на Блейдс са от ръцете на някои от най-тежките удари като Дерик Люис, Сергей Павлович и Франсис Нгану. Покрай това той оцелява след удари от шампиона по кикбокс Алистър Оверем и Марк Хънт.

"Хората казват "О, той е нокаутиран! Той е бездарник! Не, това е тежка категория", споделя Блейдс, "Ако гледате Шон О'Мали срещу Чито Вера на UFC 299, ако това беше тежка категория, нямаше да продължи пет рунда. Сериозно. Начинът, по който О'Мали удряше Вера, нямаше как да мине два рунда. Но мина просто защото те не удрят толкова силно."

"Хората казват: "Блейдс има стъклена брадичка. Бях нокаутиран от Дерик Люис, Сергей ме нацели, но не бях заспал, и Франсис Нгану също, но отново не бях заспал. Трима тежки, тежки удари. И един от Марк Хънт, истинска балтия - изядох го. Не мисля, че имам стъклена брадичка. Просто мисля, че това е тежка категория и всички удряме силно.

"Това е почти различен спорт, когато го сравняваш с други теглови категории", каза 33-годишният атлет, "Нещата, които могат да ти се разминат. Можеш да нанесеш бавен удар с крак в други теглови категории и ако те ударят с кроше, това не е краят на света. Но не и в тежка категория. Точно това се случи с Александър Волков. В края на битката с Дерик Люис така го нокаутира."


"Razor" Къртис Блейдис е талантлив състезател в тежка категория с опит в борбата, притежаващ национална титла в NJCAA. В кариерата си в UFC той има забележителни противници като Жайрзиньо Розенструик, Александър Волков, Джуниор Дос Сантос и Джейлтън Алмейда, наред с други. Той иска да спечели временната титла на UFC 304, а след това да се изправи срещу шампиона на дивизията Джон Джоунс.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес