Зареждане

Леон Едуардс: Белал Мохамед търсеше как да се измъкне

Леон Едуардс: Белал Мохамед търсеше как да се измъкне
Публикувано на: Юли 23, 2024 в 12:25 ч
Леон Едуардс твърди, че Белал Мохамед не е искал повече да се бие с него след първия рунд на двубоя им през 2021 г.

Мохамед се включи с кратко предизвестие, за да оглави картата Fight Night в "Апекс" срещу Едуардс в решаващ двубой в полусредна категория. В първия рунд Едуардс имаше голям успех, тъй като нанесе удар в главата, който разтърси Мохамед. След това, само няколко секунди във втория рунд, пръста на Едуардс попадна в окото на Мухамад и битката беше прекратена, тъй като "Remember The Name" не можа да продължи.

Сега, преди реванша, вкойто Едуардс защитава титлата си в полусредна категория в главното събитие на UFC 304, британецът казва, че Мохамед е искал да се измъкне от първия им бой и го е направил с бъркането на окото, тъй като е знаел, че ще загуби.

"Имах своя стратегия, чувствах се така, сякаш просто влязох в боя, нараних го в първия рунд, разколебах го. При удар с ръка пръстът ми сякаш го докосна точно под окото му. По начина, по който плачеше, си помислих, че наистина е влязъл в очната му ябълка, но не беше така, а мина под клепача му. Умение срещу умение, аз бях по-добрият боец, мисля, че това си пролича в боя. Доминирах от първия рунд до момента, в който се случи инцидентът. Определено имам чувството, че той търсеше изход", заяви Едуардс в предаването UFC Countdown.

Това е интересен поглед от страна на Леон Едуардс, който получава шанс да докаже, че е по-добрият боец в събота в главното събитие на UFC 304. Едуардс влиза в UFC 304 като фаворит в залаганията, тъй като създателите на коефициенти очакват Белал Мохамед да не успее да се справи с първия си опит за титлата в полусредна категория.

Леон Едуардс идва след неубедителна победа с решение над Колби Ковингтън през декември, за да защити за втори път титлата си в полусредна категория. Той се беше наложил с решение над Камару Усман, за да защити пояса си за първи път, след като постигна победа с нокаут в петия рунд над Усман, за да спечели титлата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес