Зареждане

Том Аспинал за Къртис Блейдис: Най-трудният стилистичен мач в дивизията

Том Аспинал за Къртис Блейдис: Най-трудният стилистичен мач в дивизията
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 00:00 ч
Том Аспинал знае, че го очаква тежко изпитание срещу Къртис "Razor" Блейдс. 

На 27 юли Аспинал ще стане първият боец от повече от десетилетие, който ще защитава временна титла. Роденият в Салфорд, Англия, ще заложи временната си титла срещу единствения човек, който му е нанесъл загуба в октагона, на UFC 304 в Манчестър. 

Въпреки че първата им среща продължи само 15 секунди, Аспинал признава, че от стилистична гледна точка Блейдс е най-трудният мач за него в тежка категория. 

"Къртис е наистина добър, той е най-трудният стилистичен мач в дивизията за мен и аз няма да се уплаша от това", каза Аспинал в епизода на UFC 304 Countdown.

"Защита на титлата в Манчестър, за това се мечтае, приятелю. Започнах да се занимавам с този спорт, за да имам такива нощи. UFC 304, идвам там, за да завърша битката от първия гонг, искам да направя изявление, като абсолютно го прегазя." 
 

Освен опустошителната контузия на коляното, която го извади от първата му среща с "Razor" през 2022 г., Том Аспинал е перфектен в октагона, постигайки седем победи на най-голямата сцена на ММА със 100% успеваемост на завършванията, която включва пет нокаута и две подавания. 

Том Аспинал не чака Джон Джоунс

През ноември Аспинал застана в светлината на прожекторите на съпътстващото събитие в "Медисън Скуеър Гардън", за да предизвика Сергей Павлович за временната титла в тежка категория, след като безспорният шампион Джон Джоунс беше принуден да се откаже от предварително планираната схватка със Стипе Миочич поради скъсан гръден мускул

На Аспинал му бяха необходими само 69 секунди, за да победи Павлович.

През следващите месеци Аспинал усилено лобираше за обединителен сблъсък с Джоунс. Вместо това "Bones" ще се придържа към плана си да се изправи срещу Миочич в тежка категория, преди дори да обмисли битка с Аспинал - или Блейдс, в зависимост от това как ще се развият нещата този уикенд.

След като седя една година в почивка, докато коляното му се лекуваше, Том Аспинал нямаше интерес да чака повече Джоунс. Сега въпросът е дали ще успее да се справи с един от най-тежките страйкъри в дивизията. "Bones" определено не изглежда да мисли така. 

"Няма да се изненадам, ако Къртис спечели, виждал съм подобни сценарии отново и отново", пише Джоунс. "Пичът, който преждевременно пие собствената си попара, завършва с огромно поука за смирение. Искам да кажа, че ако Сергей може да нацели Том толкова лесно, сигурен съм, че Къртис също може."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес