Най-големият сайт за бойни спортове

       

Chuck Norris води фамилията Gracie в САЩ

Chuck Norris води фамилията Gracie в САЩ
Публикувано на: Декември 22, 2012 в 15:53 ч
Снимка: wikimedia.org
Вероятно знаете историята как фамилията Gracie отива в САЩ и създава основата на UFC, MMA и бразилското жиу-житцу там. Една култова личност има пряка намеса в началото на историята. Това е Chucк Norris.

Chuck и Bob Wall посещават фамилията Gracie в Рио де Жанейро, Бразилия и тренират с тях. Chuck е до такава степен впечатлен от видяните техники, че е поискал неговите черни колани, в създадената от него федерация UFAF (United Fighting Arts Federation) да научат системата на Gracie.

През 1988 Chuck урежда посещение на Gracie в Лас Вегас, където те изнасят първия си урок. Това е началото. Надяваме се да се насладите на този исторически видеоклип. За съжаление тогава не са имали HD камери, но това още повече допринася за стойността на видеото.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Тренировките на Kron Gracie: всичко е лицеви, набирания и жиу-житцу

Тренировките на Kron Gracie: всичко е лицеви, набирания и жиу-житцу
Състезателят по бразилско жиу-житцу отдели малко време, за да поговори за своя тренировъчен режим, който се оказва, че се състои само от упражнения със собствено тегло и жиу-житцу.
Статии » април 14, 2015 (1)
цялата статия

12 жиу-житцу заповеди на Carlos Gracie

12 жиу-житцу заповеди на Carlos Gracie
Жиу-житцу далеч не е само бойно изкуство - това е начин на живот. И както източните бойни изкуства тренират не само тялото, но и духа, така и жиу-житцу има своята философия.
Статии » май 1, 2015 (2)
цялата статия
Мнения в Facebook