Най-големият сайт за бойни спортове

       

Черен колан по карате влиза в ММА зала и...

Черен колан по карате влиза в ММА зала и...
Публикувано на: Януари 12, 2012 в 09:58 ч
Снимка: wikimedia.org

Имаше времена в които единствените двубои по правилника на MMA са се провеждали в тренировъчните зали. Дори и през 90-те години, когато имаше няколко законни състезания в чужбина, срещите в клубовете бяха често срещани.

След като аматьорския и професионалния ММА стават популярни, опасността от съдене или сериозни инциденти, притеснението от зараз и по други причини, тази практика бавно отшумя.

Но наскоро в Израел черен колан по карате шотокан влиза в ММА зала и казва, че според него бразилското жиу-житцу не работи.

Както великия Rikcson Gracie казва "Ако се бием за пари, ще спра да те удрям когато ми кажеш. Ако се бием за чест, ще спра да те удрям когато преценя." В този клип собственика на залата и ММА боец Roy Peretz оставя противника си да се измъкне по лекия начин.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

12 жиу-житцу заповеди на Carlos Gracie

12 жиу-житцу заповеди на Carlos Gracie
Жиу-житцу далеч не е само бойно изкуство - това е начин на живот. И както източните бойни изкуства тренират не само тялото, но и духа, така и жиу-житцу има своята философия.
Статии » май 1, 2015 (2)
цялата статия

Chuck Norris води фамилията Gracie в САЩ

Chuck Norris води фамилията Gracie в САЩ
Вероятно знаете историята как фамилията Gracie отива в САЩ и създава основата на UFC, MMA и бразилското жиу-житцу там. Но знаете ли как Chuck Norris има пръст в тази работа?
Статии » декември 22, 2012 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook