Зареждане

10 звезди от UFC, които са били тормозени като деца

10 звезди от UFC, които са били тормозени като деца
Публикувано на: Януари 22, 2017 в 14:44 ч
 
Бойците, които имаме възможността да наблюдаваме в Октагона, вероятно са последните хора, за които някой би си помислил, че са били тормозени като деца. В някои случаи обаче именно това е представлявала реалността за тях. И именно това ги е тласнало към изучаването на бойни изкуства.


Както и ще откриете в този материал, не малко от звездите на UFC са имали подобни проблеми като деца. 

Това е и доказателството, че бойните изкуства могат да имат позитивен ефект върху тормозени деца, не само учейки ги как да се отбраняват, но и изграждайки наново тяхната увереност и самочувствие. И не на последно място - осигурявайки им път към успешна кариера и световна слава.

Ето и десет UFC звезди, които са били тормозени като деца:


Georges St-Pierre
Georges St-Pierre остава толкова афектиран от този период в живота си, че основната фондация против тормоза над деца, след като вече е със статут на световна звезда.

Като кльощав и затворен зубър с проблеми с акнето, GSP се превръща в лесна плячка за побойниците в малкия град St. Isadore в Канада.

В своята книга “The Way of the Fight”, St-Pierre се сеща за един особено травматизиращ случай, когато той е бил на само 9 години. Трима 12-годишни момчета му скачат, крадат парите му за обяд и го събличат пред всички останали, които единствено наблюдават неприятната сценка. Той споделя, че подобни инциденти са провокирали и интереса му към бойните изкуства.

“Когато бях на 14 или 15, вече никой не можеше да ме докосне. Нещата се променят. Когато си млад, понякога мислиш, че всичко винаги ще си остане едно и също. Но това не е така. Всичко се променя. Просто трябва да продължиш напред”.


Uriah Hall


Преживяванията на Uriah Hall като тийнейджър са били толкова неприятни, че той дори е обмислял и идеята да се самоубие.

Само на 13-годишна възраст Hall се мести от Ямайка в Куинс, Ню Йорк, където той се озовава в непозната и враждебна среда. Всеки ден за него е тормоз.

Непрестанните инциденти пречат и на образованието му, защото Uriah губи всякакво желание да посещава училище. В тези моменти той вече обмисля и идеята да се самоубие.

В един момент обаче животът му се променя, защото той се насочва към бойните изкуства. Това му дава цел в живота и усещане, че може да се отбранява. Hall се сдобива с черен колан по карате киокушин, а след като печели не малко турнири, той се насочва и към ММА.


Daniel Cormier


Daniel Cormier не се радва на никак лесни дни в училище в родната Лузиана. Той разказва, че по това време в училище има момче на име Gilbert, което непрекъснато тормози “DC”. И в 99% от случаите, Daniel се прибира вкъщи нашамарен от побойника.

Един ден Gilbert отново се насочва към любимата си цел. Тогава Daniel Cormier е само 10-годишен, но Gilbert не знае, че той вече е започнал да изучава борбата. И се оказва, че е повече от добър в нея.

“Още щом той се опита да стигне до мен, аз го свалих на земята и му приложих Half Nelson. Той дори не разбираше какво точно се случва. Аз му казах, че това би бил животът му от тук нататък, ако той продължи да се закача с мен”.

Борбата се превръща в голямата любов на “DC”, който се класира на 4-о място на Олимпиадата в Атина през 2004 година. През 2008 година той вече е капитан на отбора по борба, преди постепенно да се насочи към ММА.


Ronda Rousey
Любовта на Ronda към бойните изкуства се заражда още от ранна детска възраст, но поради по-едрите мускули, които тя развива, бъдещата ММА шампионка е обект на множество подигравки и подмятания.

В училище дори й лепват не особено приятния прякор “г-жа Мъж”, което принуждава Ronda да носи широки дрехи, с които да прикрива физиката си. Тя дори развива хранителното разстройство булимия, което е нещо често срещано при момичетата на нейната възраст.

Наличието на карфиолено ухо и случай на претърпяна тения дават дори повече основания за подигравки по нейн адрес. В последствие тя заявява, че е намирала покой единствено сред своите съотборници в джудото, които са я разбирали и са я приемали такава, каквато е.

Един ден Ronda намира начин да приложи и на практика своите умения. Докато гледа на кино филма Juno, тя става обект на атаки от страна на млади хора, седнали зад нея. Едно определено момиче не спира да рита седалката й, поставяйки краката си непосредствено до главата на Ronda. В един момент обаче Ronda решава, че това е достатъчно, като тя сваля обувката от крака на момичето и я хвърля.

Две момчета от групата на нахалниците решават да потърсят сметка на Ronda, което и води до физически сблъсък. Rousey успява да вкара няколко удара на опонентите си, прилагайки и своите джудо умения, хвърляйки един от тях на пода. Всичко това предизвиква и аплодисменти от страна на останалите посетители на киното. 

В крайна сметка Ronda се смее последна на всички хора, които някога са я тормозили. През 2008 година тя печели бронзов медал на Олимпиадата в Пекин, а след това се превръща и в една от най-големите ММА звезди на планетата, заработвайки впечатляващи пари от спорта.


Chris Weidman
Chris Weidman не се радва на никак спокойно детство в родния Ню Йорк, а с основна “заслуга” за това е неговият по-голям брат, който по това време е едно от най-коравите хлапета в квартала.

“All American” например си спомня момента, в който неговият брат мята в главата му 5-килограмова тежест, тъй като той е отказал да му донесе бисквитка. В следствие на инцидента, главата на Weidman е закърпена с шевове.

Знаейки, че той ще бъде бит на “Freshman Friday”, Weidman решава в този ден да си остане вкъщи и да не ходи на училище. Не така обаче смята брат му, който се прибира с няколко свои приятели, на които позволява да удрят Chris в лицето, да плюят по него и всякакви други гадости.

Той все още помни и момента, в който чупи ключицата си, докато кара своя BMX. Неговият брат не вярва, че тя е счупена, поради което кара приятелите си да го удрят именно там, за да провери дали Weidman ще се разплаче.

Въпреки всичко това, Chris Weidman расте като силен млад мъж, който се насочва към ММА и стига дори до шампионската титла в средна категория.


Evan Tanner
Приятел на Evan Tanner споделя, че като малък той често е бил тормозен от други деца, но никога не е отвръщал на удара, поради своите религиозни вярвания.

Това обаче се променя един ден, когато той за пореден път е заклещен натясно и става жертва на тормоз. В този момент обаче Evan превърта и пребива от бой двете момчета, които се опитват да го тормозят. Когато в училище разбират за това, никой не може да повярва, защото всички имат коренно различно мнение за него.

Макар и да се насочва към борбата едва в 11-и клас, Evan бързо достига дори до шампионската титла на щата Тексас, което му дава добра основа за преминаване в ММА.

Evan Tanner загива трагично през лятото на 2008 година, след като става жертва на силното слънце, докато е на лагер в пустинята.


Anderson Silva
Днес Anderson Silva е определян за един от най-великите ММА бойци на всички времена, но като дете той често е ставал обект на тормоз от страна на своите връстници в Куритиба, Бразилия.

Отгледан от своите леля и чичо, Anderson по принуда взима уроци по балет и танци, като вид форма на наказание. Имайки и естествено висок глас, той често е тормозен от другите деца.

Anderson обаче не позволява това да го сломи, като напротив - той е дори благодарен за уроците по балет и танци, които изключително много помагат на работата му с крака в Октагона.

Коментаторът Joe Rogan веднъж оприличава стила на Silva като “балет на насилието”, като това е едно наистина точно определение.


Conor McGregor


Днес Conor McGregor може и да изглежда като човек, който обича да тормози своите съперници по всякакъв начин, но като дете нещата са били коренно различни за него

Conor често е признавал, че именно заради факта, че е тормозен, той е изразил желание да се насочи към бойните изкуства. Още на 12-годишна възраст Conor за първи път влиза в залата за бокс, а както се казва - останалото е история.

Днес той е най-скъпоплатената ММА звезда на планетата и шампион в лека категория на UFC. 


Paige VanZant

Имайки предвид, че в момента Paige VanZant е една от най-красивите жени в UFC, вероятно бихте си помислили, че тя е била сред популярните деца в училище. Нещата обаче не стоят точно така.

Проблемите за нея започват в момента, в който още в първата си година в новото училище, тя е одобрена за мажоретка. Това предизвиква завист сред момичета, които не са били одобрени да получат тази голяма чест.

Постепенно животът на Paige в училище се превръща в жив ад, като на 16-годишна възраст тя е принудена да напусне училище, тъй като ситуацията за нея става непоносима.

Самата тя споделя, че не това е било причината да се насочи към бойните изкуства, а по-скоро желанието й да спортува. Постепенно обаче ММА се превръща в нещо много повече от хоби за нея, като днес тя е част от UFC и всички й предричат отлично бъдеще.


John Dodson
Дори и днес John Dodson е мъж с изключително скромни физически размери. Поради това не е трудно да си представите, че той е бил обект на не малко подигравки и тормоз, когато той се мести в ново училище в Чикаго.

Говорейки в интервю пред SI, Dodson споделя някои от своите спомени от училище. Само ще ви изброим част от нещата, които е преживял той: връзване с въже на пода на класната стая, редовно “посещение” на кофите за боклук и дори атаки срещу него с пейнтбол.

Постепенно обаче той развива отлични умения в борбата и успява да си спечели репутацията на човек, с когото не бива да се бъзикаш. 

Днес John Dodson е един от елитните бойци в UFC, като той е на два пъти претендент за титлата в категория “муха”, отстъпвайки на шампиона Demetrious Johnson.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес