Зареждане

Упражнения за по-силен захват

Упражнения за по-силен захват
Публикувано на: Април 28, 2012 в 08:56 ч
Снимка: deviantart.net

Няма нищо по-лошо от това да не успеете да завършите нужния брой набирания или да изпуснете щангата при мъртва тяга заради умора в захвата. По време на тренировки по хватови бойни изкуства също е много важно тази сила да е на добро ниво. За да избегнете тези ситуации, поработете малко върху силата на захвата си.

Има три главни типа сила на захват, върху които трябва да се фокусирате - стискащ, смазващ и поддъражащ.

Стегнат захватВземете два диска, сложете ги един до друг и ги стиснете с палеца и останалите пръсти. Стиснете силно и вдигнете дисковета така, сякаш правите мъртва тяга. Задръжте за малко и свалете обратно. Повторете.

Направете 5 серии по 5 повторения в края на силовата си тренировка веднъж в седмицата. Започнете с два 5 килограмови диска при първия си опит. Когато стигнете до два 20 килограмови диска, ще знаете че имате убийствен захват.

Смазващ захватНай-лесия начин за такава тренировка е като използвате нещо като горния уред. Той представлява две ръкохватки, които увеличавата диаметъра на дръжките на всеки уред и така увеличават и натоварването в захвата. Може да ги добавите към дъмбели или лостове. Добре е да се използват в едно упражнение от цялата тренировка.

Поддържащ захватТренировките за поддръжащ захват са лесни и не изискват допълнително оборудване. Вземете една кърпа и я омотайте около лоста когато правите мечка, чукове, мъртва тяга или набирания. Така ще ви е нужна повече сила от ръцете за да се прикрепя преодоляването на тежестта. Добавете това към едно упражнение в тренировката си за сила.

Тренирайте с тези методи за месец, а след това си дайте почивка.Ако статията ви е била интересна, вижте и методите на Ross Enamait за тренировка на силата на ръцете.

Ако знаете и други техники за подобряване на захвата, моля споделете ги в коментарите под статията. Ще са полезни на всички.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес