Зареждане

Мани Пакиао се насочва към 'печеливш' двубой с Марио Бариос

Мани Пакиао се насочва към 'печеливш' двубой с Марио Бариос
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 18:00 ч
Легендата Мани Пакяо все още има огън за битки в себе си.

Шампионът в осем дивизии се оттегли през 2021 г. след поражение с единодушно решение от Йорденис Угас, но през последната година "Pacman" беше категоричен, че завръщането му е близо.

Пакяо (62-8-2, 39 нокаута) първо ще участва в демонстративен двубой на 28 юли срещу бившия шампион на К-1 Рукия Анпо в Сайтама, Япония. Битката ще бъде включена в програмата на Super RIZIN 3.

След приключването на срещата Пакяо, който през декември ще навърши 46 години, иска да продължи професионалната си кариера срещу наскоро издигнатия шампион на WBC в полусредна категория Марио Бариос.

Бариос (29-2, 18 нокаута) притежава пояса, който принадлежеше на бившия неоспорим шампион Терънс Кроуфорд.

Шон Гибънс, съветник на Пакяо и ръководител на промоутърската му компания, заяви че "Бариос определено е целта" за двубоя за завръщане.

"Това е двубой 50 на 50, но много печеливш за Мани - каза Гибънс - Бариос е перфектният боец. Той има правилния стил, защото е там, за да разменя удари.

"През следващия месец или малко повече, ние или ще можем да направим битката, или няма да можем... Много е важно да проведем двубой до декември. Това е много важен момент. Имаме много кратък прозорец. Това може да е последната година, защото Мани може да се кандидатира за политически пост във Филипините догодина.

"Мани е като бутилка хубаво вино и с напредването на възрастта става все по-добър и по-добър. Той не е загубил скоростта, силата или страстта си. Той обича да се бие. Ако не мислех, че може да се бие на най-високо ниво, щях да го посъветвам да не го прави и да се занимава с нещо друго."

Team Barrios е "изцяло настроен" за битката, която според него е "много реалистично" да се случи. WBC определи завръщането на Пакяо като "сензационно" развитие и ще даде зелена светлина на битката за титлата.

Бариос спечели временната титла на WBC през септември с доминираща победа с решение срещу Угас. 29-годишният Бариос се би за последен път през май и победи Фабиан Майдана. През юни WBC направи Бариос пълноправен носител на титлата - ход, който допълнително привлече вниманието на Пакиао.

Бариос е в серия от три победи, след като загуби от Гервонта Дейвис през 2021 г. и Кийт Търман през 2022 г.

Пакиао не е постигал победа, откакто победи Търман през 2019 г.

Гибънс заяви, че отдавна обсъжданата битка на Пакяо срещу иконата на UFC Конър Макгрегър също е мач, с който те биха искали да продължат напред, в случай че преговорите с Бариос се провалят.

"Макгрегър е най-забавната битка, която остава за Мани, и мач мечта за феновете", каза Гибънс.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес