Зареждане

6 положителни качества на суроватъчния протеин

6 положителни качества на суроватъчния протеин
Публикувано на: Май 4, 2015 в 08:56 ч
Суроватъчния протеин е една от най-добрите протеинови хранителни добавки и се използва както при качване на чиста мускулна маса, така и при сваляне, за да сведе до минимум загубата на мускули.

Има много предимства от приема на суроватъчния протеин. Ние ви представяме шест от тях.
 
 

1. Сваля мазнините и запазва мускулите

 
Използвайки калориен дефицит за сваляне на излишните мазнини, често се губи и мускулна маса. Учени от Минесота провели 12-седмично проучване, в което намалили калорийния прием на една група с 500 калории. На някои от участниците те давали суроватъчен протеин. Тези от тях, които приемали добавката свалили значително повече мазнини (6,1%) и запазили по-голямата част от мускулите си.
 
 

2. Увеличава силата и размера

 
Учени от Университета във Вако, Тексас изследвали 19 мъже, които тренирали силово в период от 10 седмици. На някои от тях било давано по 14 грама суроватъчен и казеинов протеин, както и 6 грама аминокиселини. На останалите давали 20 грама плацебо добавка. Тези, които приемали суроватъчния протеин увеличили силата си и намалили мазнините си. Ключът в изследването бил приемът на протеина - час преди и след тренировки.


 
 

3. Засища

 
Австралийски учени изследвали 28 мъже с наднормено тегло, давайки им различни напитки. Тези от тях, които приемали напитки с 50 грама суроватъчен протеин значително намалили нивата на хормона грелин - този, който казва на мозъка ви, че сте гладни. Ефекта продължавал до 4 часа след приема на напитката.
 
 

4. Бори рака

 
Ракът е коварно заболяване, често срещано в наши дни. Ако имате заболели от рак роднини, удачно е да се изследвате редовно за специфичния тип заболяване. Няколко проучвания показват, че суроватъчния протеин помага при борбата с някои видове рак, като този на простата и на червата. Ако сте в рискова група обаче най-добре е да се правят редовни изследвания.
 
 

5. Справя се със стреса

 
Учени в Холандия открили по-добра алтернатива на алкохола за справяне със стреса. 58 субекта били подложени на експериментални стресови ситуации. Изследването показало, че тези от тях, които приемали суроватъчен протеин, показали по-малко симптоми на депресия и били в по-добро настроение от тези, които не приемали добавка. Учените считат, че това се дължи на промени в серотонина.


 
 

6. По-силна имунна система

 
Искате да засилите имунната си система? Учени от университета в Албърта установили, че мъжете, които се впускат в изтощителни аеробни тренировки често страдат от ниски нива на глутатион, което влияе на нервната, стомашно-чревната и имунната системи. Те също така установили, че при прием на суроватъчен протеин нивата на глутатион на се намаляват толкова много. Ако наблягате на дълги кардио тренировки, но не искате да рискувате здравето си, помогнете си със суроватъчен протеин.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес