Зареждане

Дейвид Бенавидес излиза срещу победителя от Бетербиев-Бивол

Дейвид Бенавидес излиза срещу победителя от Бетербиев-Бивол
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 16:00 ч
Дейвид Бенавидес реши да прекъсне играта на изчакване във вторник, като уведоми Световния боксов съвет, че ще се откаже от задължителния си статут на претендент в суперсредна категория срещу Саул "Канело" Алварес и ще остане задължителен носител на титлата в полутежка категория. 

Тъй като Алварес стана ясно, че ще се боксира срещу Едгар Берланга, промоутърът на Бенавидес Сампсън Левкович заяви, че Бенавидес е получил уверението на президента на WBC Маурисио Сулайман, че ще се изправи срещу победителя от двубоя на 12 октомври за безспорната титла в категорията между шампиона с три пояса Артур Бетербиев и неговия колега, непобедения руснак, носител на титлата на WBA Дмитрий Бивол.

Тази гаранция за битка за титлата е нещо, което Сулейман не можa да направи за Бенавидес (29-0, 24 нокаута) срещу неоспоримия мексикански шампион в суперсредна категория Алварес (61-2-2, 39 нокаута).

34-годишният шампион в четири дивизии Алварес заяви, че няма да се бие с 27-годишния Бенавидес за по-малко от 150 милиона долара.

Това се случи, въпреки че боксьорът от Финикс чака повече от две години като претендент № 1 на WBC, заедно с позицията му на бивш титуляр в дивизията, чиито скорошни триумфи над бившия носител на титлата в средна категория Деметриус Андраде и бившия носител на пояса в полутежка категория Олександър Гвоздик през юни потвърдиха квалификациите му.

"Това беше решение на Бенавидес - каза Левкович - Той не иска да губи повече време в очакване на Канело. Той иска да създаде своя собствена история.

"Той ще тръгне по свой собствен път без Канело. "

Бенавидес получи травма на ръката по време на двубоя с Гвоздик и не можа да запише нокаут, но той се вписва добре в следващата дивизия и сега притежава интерес към двубоя Бивол-Бетербиев на 12 октомври в Рияд, Саудитска Арабия.

Бенавидес говори за възможността да може да увеличава теглото си с напредването на кариерата си, като предполага, че според него до средата на 30-те си години ще е способен да стигне до тежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес