Най-големият сайт за бойни спортове

       

Кой е новият треньор на Кобрата?

Кой е новият треньор на Кобрата?
Публикувано на: Февруари 12, 2015 в 21:46 ч

До скоро Пулев се готви под наставленията на Ото Рамин, който обаче бе отстранен от "Зауерланд. Кобрата имаше преговори и с други промоутъри, но в крайна сметка остана при германците.

Договорът на досегашния треньор на Кобрата Ото Рамин не бе подновен от промоутърската компания.
 
„Много съм щастлив, че продължих споразумението си със Зауерланд. С тяхната подкрепа ще имам възможността да се върна в най-добрата си форма. Заедно ще завладеем света“, сподели Кобрата.

В подготовката си за световната титла, Кубрат Пулев ще се подготвя заедно с немския треньор Ули Вегнер:
 
„Нямам търпение да работя с г-н Вегнер. Той е един от най-добрите в този бизнес. Неговият опит ще бъде безценен в опита ми да стана световен шампион.“

Но кой е Ули Вегнер?  
 
Роден е през 1942 и е израснал в бившата Източна Германия, където започва първите си стъпки в бокса. Той има 176 аматьорски двубоя, откакто започва да се боксира през 1961. Най-големият му успех е през 1970, когато Вегнер печели шампионатът на Източна Германия сс своя отбор.

След като приключва с активната си кариера, Вегнер става треньор в клуба си през 1971. В периода между 1974 и 1979, германецът търси млади таланти в региона.

След падането на Берлинската стена, Вегнер става треньор на националите по бокс в аматьорската боксова асоциация на Германия. Под негово ръководство спортистите печелят над 150 медала в различни шампионати, включително Олимпиади, световни и европейски надпревари. 65 от тези медали са златни.
 

 
Промоутърът Уилфред Зауерланд убеждава Вегнер да смени малко стила си и да започне да тренира професионални боксьори. От тогава той е приел под крилото си над 10 боксьора. Като треньор на професионалисти, той е помагал на Sven Ottke и Markus Beyer (който става професионалист под ръководството на Вегнер), Arhtur Abraham, Robert Helenius, Cecilia Braekhus и Marko Huck. Torsten May, Oktay Urkal, Karo Murat, Marco Huck и Eduard Gutknecht стават европейски шампиони под неговия надзор.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Кубрат Пулев пред най-важната стъпка в кариерата си

Кубрат Пулев пред най-важната стъпка в кариерата си
Съперник на Кобрата в Германия ще бъде 29-годишният украинец Александър Димитренко, който може да се похвали с впечатляваща статистика като професионалист - 32 победи от 33 мача.
Статии » май 5, 2012 (6)
цялата статия

Белмекен - шампионският път на Кобрата

Белмекен - шампионският път на Кобрата
Във фитнеса българинът бе железен, а на ринга - господар пише Мария Диметрова за в-к "Стандарт".
Статии » юли 28, 2014 (3)
цялата статия
Мнения в Facebook