Зареждане

Кубрат Пулев на 36 - шампионът, който мачка наред!

Кубрат Пулев на 36 - шампионът, който мачка наред!
Публикувано на: Май 5, 2017 в 07:25 ч
Източник: Gong.bg
Кубрат Венков Пулев - Кобрата се ражда преди точно 36 години на 4 май 1981 година в град София.

Първият му досег със спорта като малък, всъщност не е с бокса, а с футбола. Но някой представя ли си Кобрата като футболист? Не? Знаех си! Едва година продължава с преследването на топката и след това тръгва по пътя на баща си Венко и се захваща с бокс.

Венко Пулев, бащата на Кубрат е бивш шампион на България в тежка категория, намирал е бокса за най-правилния начин за изграждане на мъжкия характер. Венко много е обичал книгите. Притежавал е над 10 000 заглавия и постоянно е чел на Кубрат и неговият по-малък брат Тервел, съобщава Gong.bg.

Първата зала на Кобрата е в квартал Младост 2 - в мазето на блока им. Била оборудвана с подръчни материали. Явно още от малки баща им е виждал потенциал в тях. Постоянно ги е водил по доктори, консултирал се е със специалсти какво да ядат и т.н. През годините Венко записва децата си в различни боксови школи, но не остава доволен от треньорите, докато не ги записва в боксовата школа на ЦСКА, където започва истинското им професионално развитие.

Първите сериозни тренировки на Кубрат започват когато е бил на 10 годинки, а първите му треньори са Михаил Таков и Борислав Бояджиев. Докато са тийнеджъри двамата братя често се сбиват с други момчета, по-често с по-големи от тях. От там идва и прякорът - Кобрата.
 

 
Когато е 15-16 годишен, много негови приятели спортисти се изкушават и влизат в редиците на мафията, бързо се замогват, спират да тренират, карат скъпи коли и се къпят в лукс. Кубрат и Тервел не се поддават на тези изкушения и продължават да тренират здраво и устремено както и днес. Сега повечето от тези техни приятели са разорени или по затворите. Кубрат е убеден, че именно спортът ги е спасил от подземния свят на мафията.

А сега нека си преговорим и най-големите години в кариерата на Кобрата:
  • През 2002г. - за първи път печели най-стария международен турнир по бокс в Европа "Странджата"
  • 2 години по-късно печели златото на Европейското за аматьори в мадрид
  • През 2009 г. дебютира на професионалния боксов ринг и побеждава във втори рунд с технически нокаут румънеца Флориан Бенче.
  • 2 години след това печели свободната IBF International в Супертежка категория.
Ощ 2 години и излиза на първо място в ранглистата на Международната боксова федерация и става претендент номер едно за боксов мач със световния шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко.

Развоят на този епичен двубой знаем. За съжаление не се разви по начина, по който милиони българи се надяваха, но Кобрата продължава да развива и да трупа победи.

Към момента в медиите циркулират слухове, че следващият му мач ще бъде срещу Антъни Джошуа, който със сигурност ще бъде тежък съперник, но с цяла България зад гърба на Кубрат - невъзможни неща - НЯМА!
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес