Зареждане

6 начина да извлечете максимума от почивките по време на тренировка

6 начина да извлечете максимума от почивките по време на тренировка
Публикувано на: Юли 10, 2018 в 08:12 ч
Почивките по време на тренировка не бива да са загубено време, затова нека ви кажем как да извлечете максимума от тях. Следвайки съветите, ще станете по-силни, ще се възстановявате по-бързо и ще станете по-гъвкави за по-кратко време.


Чупете рекорди

След всяка серия записвайте повторенията, които сте направили, както и тежестта, която сте вдигнали. Хубаво е да следите тези неща, за да сте наясно дали се развивате. Някои хора правят една и съща тренировка всяка седмица, но така резултатите безспорно са по-малко. Пробвате да записвате какво правите - особено при клековете, мъртвата тяга и другите по-сериозни упражнения.


Разтягайте

Мнозина мислят, че разтягайки, ще подобрят единствено подвижността си, без да влияят на размера на мускулите, но това не е съвсем така. Не са едно и две проучванията, които доказват, че разтягането наистина спомага за уголемяването на мускулната маса.


Активирайте мускулите

Когато правите мъртва тяга, пробвайте между сериите да правите clam drills, за да активирате глутеусите. Може и да звучи странно, но номерът е да активирате мускулите вместо да ги измаряте. За да направите това упражнение, легнете на една страна, със сгънати колене. Повдигнете горното си коляно и после го свалете без да люлеете бедрата. Направете 6-8 повторения и сменете страната, за да заздравите мускулите си.
 


Мобилизирайте се

Почивките по време на тренировка са идеална възможност да потренирате още мъничко и да станете по-добри. Например, ако изпитвате трудности с дълбочината при клековете, пробвайте да разтягате по време на почивките. Застанете с гръб към някоя стена и се спуснете в напад. Използвайки стената, повдигнете долния си крак от земята и опитайте да доближите петата до себе си максимално. Гаранция за здрави крака.


Подгответе си списък преди тренировка

Простата подготовка и визуализация на техниките преди тренировка може да ви помогне да станете по-добри в залата и по-здрави. Препоръчваме да си направите списък преди да вдигате тежести. Ако ще правите мъртва тяга, помислете за позицията на краката, за гръбнака си, както и за всяка друга част от вашето тяло - как ще бъде позиционирана, какво ще прави. Представете си се как изпълнявате упражнението с перфектна техника.


Игнорирайте телефона

Почивката не бива да се пропилява в интернет. Заигравайки се на телефона по време на почивките, прекъсвате динамиката на цялата тренировка. Рисково е, тъй като ако трябва да почивате 60 секунди, но се загледате в някое клипче, което ваш приятел е споделил, има опасност почивката да стане доста по-дълга и да не си свършите добре работата. Съсредоточете се върху самата тренировка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес