Зареждане

Какво можеш да постигнеш със скачане на въже за месец

Какво можеш да постигнеш със скачане на въже за месец
Публикувано на: Юли 9, 2020 в 00:24 ч
В тази статия ще те запознаем с.YouTube-ърът Cole Baker, който много добре знае, че единственият начин да изгуби мазнини е с калориен дефицит. И тъй като той няма желание да сменя диетата си, упражненията остават единственото му решение. След като намира в Google най-добрите упражнения за светкавично горене на мазнини, той се спира на скачането на въже. Този уникално елементарен инструмент предлага наистина добро кардио за всеки.

“Реших да скачам на въже всеки ден, за да изгоря излишните мазнини и да преобразя тялото си” - споделя Baker.

В началото на предизвикателството тялото му е с 15.1% мазнини и 44.1 мускулна маса, при общо тегло 73 килограма. Целта му е да стигне до 13 процента телесни мазнини, правейки по 2000 скока на ден и придържайки се към стандартната си силова тренировка.

Само ден по-късно той вече усеща ефекта.

“Прасците ми бяха просто изцедени. Ще бъде сериозно възстановяване.”

До края на първата седмица Baker успява да свали само 0.4% мазнини.“Знаех, че трябва да направя някои промени, затова реших да премахна всякаква вредна храна от диетата си, което беше доста по-трудно на практика, особено по време на карантина.”

Baker също отбелязва, че тялото му най-накрая се е адаптирало към скачането и вече е въпрос на време да дойдат и по-сериозните резултати.До 19-ия ден Baker успява да свали до 14% телесни мазнини. В края на предизвикателството, резултатът му е следният: 64 килограма общо тегло, 13.5% телесни мазнини и 45% мускулна маса. Въпреки че не успява да постигне целта си от 13%, той си обещава да продължи с режима докато не стигне до там. Разбира се, естетическите промени няма как да бъдат пренебрегнати.

“Коремът ми е доста по-очертан, както и гърба ми. Мисля, че има сериозни разлики на места по тялото ми.”

Baker също споделя, че забелязва прогрес и в силовите си тренировки.

“Преди да започна това предизвикателство вдигах максимум около 107 килограма, докато след 21 дена скачане на въже вече можех да правя 2 по 107, а лимитът ми скочи на 111.” - споделя Baker.

Но да бъдем честни, този прогрес в силата по-скоро не се дължи на самото скачане на въже - и все пак, браво за развитието.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес