Зареждане

Протеиново зареждане - лесен трик за прием на по-малко калории

Протеиново зареждане - лесен трик за прием на по-малко калории
Публикувано на: Декември 15, 2023 в 14:09 ч
Използвайте тази проста стратегия за хранене, за да свалите няколко килограма, без да гладувате. Тайната? Протеин.

Попитайте 100 души в залата за целите им и 95 от тях ще ви кажат, че искат по-малко мазнини, повече мускули и по-здрав метаболизъм. А останалите петима лъжат.

Благоприятната промяна на състава на тялото ви включва три неща:
 
  • Вдигане на големи тежести.
  • Ядене на повече протеини.
  • Приемане на малко по-малко дневни калории (приблизително 300 до 500 под поддържащите) или изразходване на повече калории чрез тренировки или допълнително ежедневно движение.
Целта е да се създаде тенденция: да сигнализирате на тялото си да изгради или запази мускулите си, като същевременно елиминирате излишните телесни мазнини. Една изпитана във времето стратегия се грижи за две от тези неща: предварителното зареждане с протеини.

Какво представлява предварителното зареждане с протеини?


То може да действа по два различни начина:

  • При дадено хранене първо приемайте белтъчините, след това мазнини и накрая въглехидратите. Това се нарича последователност на храненията.
  • Яжте около 20 грама протеини 20-30 минути преди основното хранене.
При проучвания и двата метода водят до загуба на мазнини, контрол на глада и подобряване на метаболитните функции, като например контрол на кръвната захар. От двата начина по-интересен и лесен е се зареждане предварително, като се консумира малък протеинов шейк преди хранене. Това е по-лесно и по-практично при смесени ястия.


Лесно е. Просто изпийте по една мерителна лъжичка протеинов шейк преди всяко голямо хранене през деня. Ако това са три хранения на ден, ще се възползвате от всички предимства на високопротеиновата диета, като добавите 66 грама дневен протеин, контролирате приема на калории по време на хранене и задействате няколко положителни метаболитни функции, водещи до подобряване на телесния състав.

За да постигнете още по-добър ефект, увеличете обема и аерирайте протеина, като го смесите с лед. Това засилва засищащия ефект.

Компенсиране на калориите: Практически пример


За да илюстрираме логиката зад това, представете си, че сте поканени на парти, на което се сервират много вкусни храни и изкусителни десерти. В единия случай не консумирате нищо предварително и накрая изяждате 1200 калории, защото всичко по масите е вкусно.

При втория сценарий консумирате 22 грама протеин на прах (110 калории) 30 минути преди да пристигнете на партито. Сега апетитът ви е заситен и според хипотезата сте достигнали протеиновия си праг - точката, в която тялото ви изключва апетита. Сега консумирате 600 калории на партито: 710 вместо 1200, ако броим протеиновия шейк - спестявате 490 калории.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес