Зареждане

6 супер лесни за приготвяне възстановителни напитки и храни

6 супер лесни за приготвяне възстановителни напитки и храни
Публикувано на: Август 2, 2017 в 08:00 ч
 
Правилното възстановяването е ключът за изграждане на мускулна маса.
 
След всяка интензивна тренировка, нашите мускули страдат от загуба на протеини и гликоген. Важно е да се възстановят електролитите и да се запълнят изгубените флуиди. Също така трябва да възстановим мускулното гориво (въглехидрати), което сме изгубили по време на нашите тренировки и да консумираме протеини, за да помогнем за възстановяването на увредената мускулна тъкан и да стимулираме развитието на нова тъкан.
 
Ето шест лесни за приготвяне напитки и леки закуски, които ви препоръчваме да консумирате след тренировка.
 

1. Фреш 
Въглехидрато-електролитна напитка от 100% плодов сок, който да възстанови количеството флуиди и електролити, загубени след отделянето на обилно количество пот по време на вашата тренировка.
 

2. Плодово смути 
Смути, направено от кисело мляко и замразени горски плодове. Това ще ви осигури някои прости захари от плодове, които ще помогнат за бързото възстановяване на запасите от гликоген и ще ви дадат качествен протеин за възстановяването на вашите мускули. Горските плодове също така съдържат много витамини и антиоксиданти.
 

3. Фъстъчено масло и филийка пълнозърнест хляб 
Филийка пълнозърнест хляб и супена лъжица фъстъчено масло (фастъци и мед). Пълнозърнестия хляб е богат на качествени въглехидрати и високо съдържание на фибри, докато фъстъченото масло и ядките осигуряват качествени протеини и здравословни мазнини.

 

4. Боб и сирене 
Черен боб, нискомаслено сирене, салса и пълнозърнеста тортила или 8-10 крекера. Бобът е богат източник на витамини и минерали и ви дава протеини и въглехидрати, от които се нуждаете за възстановяването си.
 

5. Кисело мляко и мюсли 
Киселото мляко е богато на протеини и също така е добър източник на витамини B-12. Смесете го с 1/4 чаша нискомаслени мюсли и ще разполагате с изключително бърза закуска.
 

6. Пуешко месо в арабски хляб 
Пълнозърнест арабски хляб (питка за дюнер) с пуешко месо, домати, спанак или други зеленчуци. Зеленчуците осигуряват витамините и електролитите, от които се нуждаем, за да се възстановим след добра тренировка. Пълнозърнестия арабски хляб пък е чудесен за бързо хранене след тренировка и е много удобен за вземане за из път.
 
Приятно похапване.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес