Зареждане

Канело Алварес срещу Едгар Берланга на 14 септември

Канело Алварес срещу Едгар Берланга на 14 септември
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 06:27 ч
Боксовият сблъсък в суперсредна категория между Канело Алварес и Едгар Берланга ще бъде основната битка на предстоящото събитие в уикенда за Деня на независимостта на Мексико в Лас Вегас.

Майк Копингър от ESPN пръв съобщи новината за организирането на мача между Алварес и Берланга. Към момента двубоят е насрочен за 14 септември в T-Mobile Arena.

Алварес се завръща, за да защитава титлите си в суперсредна категория след серия от четири победи. Той не е губил от поражението с единодушно решение от шампиона на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол през 2022 г.

Първоначално се говореше, че Алварес ще се изправи срещу Крис Юбанк-младши през септември, както беше съобщено по-рано този месец. Но битката не се осъществи и Берланга е следващият човек, който ще се бори за титлите.

Завръщането на Алварес съвпада със събитието в Sphere на UFC


Алварес ще се изправи пред още едно трудно предизвикателство в лицето на Берланга. Победител във всичките си 22 професионални боксови мача, Берланга за последно нокаутира Падрайг МакКрори през февруари, за да се утвърди като основен претендент за титлата.

Берланга също така спечели победи над имена като Стив Ролс и Джейсън Куигли през последните години. Той спечели тогавашния свободен пояс на NABO в суперсредна категория, като победи Марсело Естебан Кокерес през 2021 г.

Алварес, при победа над Берланга, потенциално може да се изправи срещу Терънс Крауфорд в друг боксов суперсблъсък. Двете страни са свързвани с бъдещ двубой, след предстоящия планиран двубой на Крауфорд на 3 август.

Но всичко по реда си за Алварес, тъй като той се стреми да запази титлите си в суперсредна категория. Запоследно той победи Хайме Мунгуя през май с единодушно решение.

Алварес срещу Берланга ще се съревновава и срещу предстоящото събитие на UFC в "Sphere" в Лас Вегас на 14 септември. Главната битка на UFC 306 не е обявена до момента, но според слуховете фаворит е Шон О'Мали срещу Мераб Двалишвили.

Завръщането на Алварес в бокса, заедно с UFC 306, допринасят за наситения с бойни спортове уикенд в Лас Вегас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес