Зареждане

Блахович: Анкалаев ще победи Перейра, но ако не го подценява

Блахович: Анкалаев ще победи Перейра, но ако не го подценява
Публикувано на: Юли 14, 2024 в 02:00 ч
Ян Блахович бавно започва да приема факта, че следващият претендент за титлата няма да е той, а Магомед Анкалаев.

Първоначално Алекс Перейра искаше да защити титлата си през август, но нямаше начин това да се случи. UFC провежда едно, но най-много две PPV събития на месец и с техните графици, подредени до септември, молбата на бразилеца остана неуважена. Този факт зарадва Анкалаев, който вече знае, че когато срещне Перейра, ще има предимството на практически домашна среда.

Първата свободна дата е UFC 308, което ще ни отведе в Абу Даби. Блахович се е изправял срещу двамата бойци в миналото, така че може да предостави на зрителите информация от първа ръка. Той категорично не е съгласен, че претендентът от Дагестан е фаворит на хартия, какъвто го смятат публиката или букмейкърите.

В същото време Ян не отрича, че Анкалаев има повече оръжия, за да спечели срещу Перейра:

"Aко се стигне до тази битка, ще e 50/50, може би 45/55 в полза на Анкалаев. Мисля така, защото той е по-сложен и може да комбинира по-добре срещу Перейра. Проблемът в битката с Перейра е, че той те кара да се чувстваш в безопасност. Той не е първокласен боец в защита, но за разлика от това е първокласен в атаките. Хил, Прохазка, Стрикланд направиха една и съща грешка. 

Всички  се втурват да го атакуват. Алекс успява да отговори на тази атака. Малко хора го могат. Аз лично смятам, че можеш да се подготвиш за него. Ако не си се подготвил, тогава не си си написал домашното. Анкалаев ще си напише ли домашното ? Ще разменя ли удари с Алекс ? Той е добър, хваля го, но чисто в стойка мисля, че Перейра е по-добър. 

Струва ми се, че Анкалаев се надценява и може да свърши като Хил и Прохазка. Ако подходи отговорно и уважава силните страни на Перейра, уважава това ляво кроше, комбинира стиловете, тогава той вероятно ще спечели по точки.“, каза Блахович. 

Ще успее ли Анкалаев да бие Перейра ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес