Зареждане

Иман Хелиф подаде жалба в парижката прокуратура за онлайн тормоз

Иман Хелиф подаде жалба в парижката прокуратура за онлайн тормоз
Публикувано на: Август 12, 2024 в 10:00 ч
Алжирската боксьорка Иман Хелиф, която стана олимпийска шампионка в категория до 66 кг, подаде жалба в парижката прокуратура, призовавайки за разследване на случаи на тормоз над нея в интернет, съобщава Arab News. Иман започва нова битка, която ще бъде за достойнство и чест.

„Боксьорът Иман Хелиф реши да започне нова битка - битка за справедливост, достойнство и чест. Разследването ще установи кой стои зад тази женомразка, расистка и сексистка кампания, но също така ще трябва да се заеме с тези, които подхранват онлайн линча. 

Изключителното преследване, претърпяно от шампиона по бокс, ще остане най-голямото петно върху тези олимпийски игри.“, каза Набил Буди, адвокат на Хелиф.

На финала в Париж Хелиф победи китайката Лю Янг. Тази победа на финала беше първата за Алжир в историята на женския бокс на Олимпийски игри. Около Хелиф имаше много противоречия по време на Олимпийските игри. Всичко започна от това, че IBA разкриха, че Хелиф се провалила на тестовете за пол.

Това е причината IBA да я дисквалифицира от турнир през 2023 година. Хелиф не спира да твърди, че е жена, но тестовете на IBA показали друго. Това обаче не трогна МОК, които застанаха твърдо зад нея.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес