Зареждане

Ярд е надъхан за победа над Бетервиев! Артур пое голям риск!

Ярд е надъхан за победа над Бетервиев! Артур пое голям риск!
Публикувано на: Ноември 22, 2022 в 00:00 ч
Предстоящата календарна година ще ни даде невероятен брой страхотни боксови мачове.

Малко след новогодишните празници ще видим битката между Артур Бетербиев и Антъни Ярд. Залогът ще бъдат три шампионски пояса в полутежка категория, които сега са собственост на руснака с канадски паспорт.

Ярд е задължителен претендент, но няма толкова голямо име като, да речем, Дмитрий Бивол. Бетербиев всъщност не се нуждае от битка с Ярд, но просто беше принуден да се срещне с Антъни. Ярд заплашва с проблеми шампионът, роден в Хасавюрт.

Дагестанецът вероятно притежава най-тежките удари в дивизията. Всичките 18 битки на Бетербиев на професионално ниво приключиха предсрочно. Този човек удря с фантастична сила и точност. Но Ярд също знае как да нокаутира много добре

Само една от победите на британеца стигна до решение на съдиите. Да, по едно време Антъни претърпя две поражения, по-специално, загуба с нокаут от Сергей Ковальов в Челябинск и с разделно решение от Линдън Артър. Сега обаче ще бъде различно.

Възрастта е основното предимство на британеца пред руснака. Към момента на битката Бетербиев ще бъде на 38 години, което е доста критична цифра за полутежка категория. Колкото и да се опитва Артур, скоростта и реакцията му започват да отслабват.

По отношение на уменията и техниката Бетербиев очевидно превъзхожда Ярд, но достатъчно ли е това ? Като се има предвид, че всеки мощен удар на Антъни може да бъде и решаващ, а и нокаутиращата сила на лондончанина расте с всяка битка. Бетербиев е категоричен фаворит, но рискът е голям.

Легендарният промоутър Боб Аръм също очаква битката с нетърпение и я определя като най-тежката в кариерата на Бетербиев.

„Това е битка между двама от най-опустошителните нокаутьори в полутежка категория. Очаквам с нетърпение Бетербиев да демонстрира своите умения и талант пред британските фенове. 

Ярд не се съмнява в себе си. Той е опасен и не се съмнявам, че Артур ще се настрои правилно за една от най-трудните битки в кариерата си.“, цитираха Аръм от BoxingScene.

Бетербиев не се притеснява от своя съперник и се закани, че ще го победи.

„Никога не се отказвам от предизвикателства, а Антъни Ярд поиска тази битка, той е основният претендент. След Олимпийските игри през 2012 г. това ще бъде първата ми битка в Лондон. 

Ярд ме нарече бавен, след като победих Джо Смит-младши ? На 28 януари ще спечеля.“, каза Бетербиев на пресконференция.

Да се надяваме, че Артур ще нокаутира още един арогантен претендент. Въпреки всички потенциални трудности Бетербиев просто е по-добър от Ярд като боксьор.

Артур и Антъни ще се срещнат на ринга на 28 януари 2023 г. на стадион Уембли в Лондон.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес