Зареждане

Бойците прогнозират Алекс Перейра - Израел Адесаня 2

Бойците прогнозират Алекс Перейра - Израел Адесаня 2
Публикувано на: Април 6, 2023 в 12:00 ч
В нощта на 8 срещу 9 април във Флорида ще се проведе събитието UFC 287.

Реваншът между Алекс Перейра и Израел Адесаня ще бъде неговата главна битка. Предишната битка бе спечелена от бразилеца, който спечели титлата на UFC в средна категория. Любопитно е, че ако вземем предвид по-ранната кариера на бойците, тази среща в октагона ще бъде четвърта за тях.

Перейра неизменно печели в 3-те предишни битки между двамата. Но Адесаня определено гори от желание да се реваншира на своя „кошмар“. Струва си да се отбележи, че много професионални бойци вярват в победата на Израел.

Много от тях вярват, че е време да се прекъсне поредицата от лоши битки с бразилеца. Например шампионът на UFC в полутежка категория Джамал Хил смята триумфа на Алекс за случайност:

„Не виждам причина Перейра да победи Адесаня. Мисля, че той извади късмет с някои неща от първия път. Ако Изи просто боксираше и беше бърз, той щеше да спечели.”, каза Хил.

Легендата Джон Джоунс не е съгласен с това мнение. Той е сигурен, че Перейра е проучил противника си твърде добре, за да направи грешка:

„Вярвам, че Перейра ще спечели отново. Има такива спортисти, които просто са удобни на други спортисти. Той работи много и аз го уважавам за това. И мисля, че ще го направи отново.", каза Джоунс.Руският боец на UFC Шарабутдин Магомедов, по-известен като Шара Булет, също вярва в превъзходството на новозеландеца:

„Мисля, че Адесаня ще си отмъсти. Той има правилния стил. Просто в тази битка той е преследван от карма. Израел можеше да завърши първата битка предсрочно, но Перейра беше спасен от сирената. И в петия рунд кармата настигна Адесаня и този удар полетя към него.", каза Магомедов.

Бившият шампион на UFC в две тегловни категории Хенри Сехудо не само вярва в Адесаня, но и му предложи специфичен начин да победи Перейра:

„Адесаня има много противоречива борба. Много, много противоречива. Той наистина знае как да стане на крака, когато опонентите му го съборят. Но какво да правите, когато опонентът ви е по-добър от вас в техниката на удар ? 

Какъв ще бъде вашият план ? Сериозно ли мислиш да нокаутираш човека, който те би три пъти? Израел, обърнете внимание на думите ми и повярвайте в борбата си. Ако направите това, ще достигнете друго ниво.", каза Сехудо.

Шампионът в категория перо на UFC Алекс Волкановски вярва максимално в своя сънародник. Бившият номер едно в 1 класирането, независимо от категорията, вярва, че Адесаня ще спечели.

„Вярвам, че този път битката ще приключи по-рано. И наистина мисля, че Израел ще го довърши. Мисля, че ще стане в третия кръг, не знам защо, но това е моят избор. Явно Израел има какво да доказва. 

Всичко ще върви добре за него с правилния план за двубоя. Това ще бъде страхотен акцент за него. Той има достатъчно от тях, но ще има още един.", каза Волкановски.Хамзат Чимаев също не остана настрана и остави прогноза за битката между Алекс и Адесаня:

„Не мисля, че Адесаня може да спечели. Ако Алекс започне да се бори повече в тренировъчния лагер, той ще победи Израел. Сега Перейра няма проблеми.", каза Чимаев.

Бо Никал също посочи проблемите на Перейра и Адесаня:

„Размяната им с Адесаня беше впечатляваща, те са на елитно ниво в този компонент. Но когато започнат да се правят, че се борят, е смешно. Въпреки че може би са се изсмяли на моята техника на удар.", каза Никал.

Както и преди първата им битка за титлата на UFC, Адесаня изглежда като фаворит. Това мнение се споделя от повечето UFC бойци. Но Алекс вече успя 3 пъти да се справи с Адесаня.

Вие каква прогноза ще дадете ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес