Най-големият сайт за бойни спортове

       

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати
Публикувано на: Май 14, 2013 в 10:38 ч
Снимка: wikimedia.org
Въртенето на въглехидратите представлява преминаване от нисък към висок прием на въглехидрати. Това е добре известна техника на бодибилдърите, тъй като много от тях свалят излишните мазнини по този начин.

Обичайно един стандартен бодибилдър може да яде 100-125 грама въглехидрати на ден за 3-4 дни, след което приема 400-500 грама на 5-тия ден. После той отново се връща към по-ниския прием на въглехидрати и така повтаря процеса.

По този начин метаболизмът се държи на бързи обороти, защото ако постоянно се поддържа нисък въглехидратен прием, метаболизмът се забавя.

Друг подход е да се намали приема на въглехидрати наполовина за 3-4 дни, а след това отново на 5-тия ден да се приемат повече. След това отново за 3-4 дни се приемат наполовина по-малко и процедурата се повтаря.
 

Добавки за топене на мазнини


 
Целта тук е да объркате малко тялото си, точно както и по време на тренировките във фитнес залата, трябва да сменяте упражненията с нови, за да не позволите на тялото да привикне към едни и същи, за да не попаднете в застой. Това е и причината бодибилдърите на строги диети да имат т.нар. "cheat day", в който се зареждат с въглехидрати. Целта е да шокирате системата, за да получите позитивни резултати.

Свързани Статии

Толкова лоши ли са въглехидратите?

Толкова лоши ли са въглехидратите?
Въглехидратите са обявени за едни от най-лошите хранителни вещества, но честно ли е това? Ето малко информация, според която може да прецените сами.
Статии » август 29, 2012 (4)
цялата статия

Тайните на бързото отслабване

Тайните на бързото отслабване
Ако все още не сте решили каква тренировъчна програма да започнете през новата година, за да ссе освободите от излишните килограми, то защо тогава не опитате "21-Day Shred".
Статии » януари 20, 2016 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook