Най-големият сайт за бойни спортове

       

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати
Публикувано на: Май 14, 2013 в 10:38 ч
Снимка: wikimedia.org
Въртенето на въглехидратите представлява преминаване от нисък към висок прием на въглехидрати. Това е добре известна техника на бодибилдърите, тъй като много от тях свалят излишните мазнини по този начин.

Обичайно един стандартен бодибилдър може да яде 100-125 грама въглехидрати на ден за 3-4 дни, след което приема 400-500 грама на 5-тия ден. После той отново се връща към по-ниския прием на въглехидрати и така повтаря процеса.

По този начин метаболизмът се държи на бързи обороти, защото ако постоянно се поддържа нисък въглехидратен прием, метаболизмът се забавя.

Друг подход е да се намали приема на въглехидрати наполовина за 3-4 дни, а след това отново на 5-тия ден да се приемат повече. След това отново за 3-4 дни се приемат наполовина по-малко и процедурата се повтаря.
 

Добавки за топене на мазнини


 
Целта тук е да объркате малко тялото си, точно както и по време на тренировките във фитнес залата, трябва да сменяте упражненията с нови, за да не позволите на тялото да привикне към едни и същи, за да не попаднете в застой. Това е и причината бодибилдърите на строги диети да имат т.нар. "cheat day", в който се зареждат с въглехидрати. Целта е да шокирате системата, за да получите позитивни резултати.
Мнения в Facebook

Свързани Статии

Храни за след тренировка

Храни за след тренировка
Не само тренировката във фитнес залата е от значение за покачването на маса, важен е и хранителният режим.
Статии » май 4, 2010 (0)
цялата статия

11 храни, които ще те отърват от всички болежки

11 храни, които ще те отърват от всички болежки
На кого му е притрябвало да взима разни лекарства, когато само с помощта следните 11 храни могат да се лекуват сред най-разпространените болежки.
Статии » октомври 15, 2012 (2)
цялата статия