Зареждане

Алекс Перейра получи безпрецедентни привилегии в UFC

Алекс Перейра получи безпрецедентни привилегии в UFC
Публикувано на: Ноември 21, 2023 в 05:00 ч
По-рано този месец Алекс Перейра нокаутира Иржи Прохазка и спечели титлата в полутежка категория.


Бразилският боец стана шампион в две тегловни категории по-бързо от всеки друг в историята на UFC. Отне му само 7 битки в организацията, което е много по-малко от 8-те други предишни шампиони в две категории.

Ето колко време отне на бойците, за да спечелят титли в 2 различни категории в UFC:

  • Алекс Перейра - 7 битки.
  • Конър Макгрегър - 10 битки.
  • Ранди Кутюр - 10 битки.
  • Аманда Нунес - 11 битки.
  • Хенри Сехудо - 11 битки.
  • Би Джей Пен - 12 битки.
  • Даниел Кормие - 12 битки.
  • Жорж Сен-Пиер - 22 битки.
  • Джон Джоунс - 23 битки.

Привилегиите, които Алекс получи, са безпрецедентни в съвременната история на UFC. Трябва да имаме предвид, че промоцията не е чисто спортна лига, те правят шоу и са по-скоро производител на развлекателно съдържание.


Но все пак доскоро организацията някак си балансираше на ръба, повече или по-малко поддържайки спортните стандарти. Но това, което започна да се случва около това лято, е абсолютно възмутително.

UFC изпаднаха в режим на паника, за да привлекат гледания, когато разбраха, че Конър Макгрегър няма да се бие тази година. Първоначално се надяваха, че ирландецът ще се върне през август, веднага след TUF, за да се бие с Чандлър.

Те вярваха, че Конър ще продаде 1.5 платени гледания през август, а след това ще се бие за титлата през декември. Това щеше да донесе още 1.5 милиона гледания, което прави 3 милиона платени гледания, а това е голям успех.

На хартия всичко изглеждаше точно, но Конър не се завърна и UFC трябваше да мислят варианти. В случая с Перейра ситуацията като цяло е тъжна. Вече не става дума за продажба на много гледания или продажба на малко.

Те вероятно си мислеха, че e време да продадат поне нещо или да се провалят напълно, както се провалиха с UFC 282 между Блахович и Анкалаев. Самият Перейра, разбира се, също не е от големите в продажбите, той дори не говори английски.

Факт е обаче, че той има боен стил, има огромна сила, което дава висока гаранция за забавление. Перейра получи шанс за титлата в полутежка категория, след като се би само в ЕДНА битка в тази дивизия.


Перейра спечели противоречива победа с разделно решение срещу най-възрастния боец в листата, 40-годишния Блахович. Как Перейра спечели титлата в средна категория ? След само три битки в лигата.

Как можете да определите шампион след три битки в състезание, в което участват 65 спортисти ?

Toлкова е броят на бойците, които се бият в средна дивизия на UFC. Представете си, че в българското първенство по футбол шампионът е определен не след 38 мача, а след 3 кръга.

Що за шампион е това ? Ако UFC знаеха, че публиката ще гледа чист спорт, никога нямаше да има такива шампиони. Точно за 2 години и 7 битки Алекс Перейра успя да стане шампион в две различни категории.

Това е постижение, което нямаше да стане факт, ако UFC не му даваха тези безпрецедентни привилеии. Да, Перейра може и да го заслужава, но това е неправда спрямо другите бойци, които от години се бият, но не стигат до шанс.

С тези свои действия UFC за пореден път показват, че се интересуват от парите, а не от спорта. И това е факт, защото техните печалби не спират да растат, докато заплатите на бойците не помръдват.

В крайна сметка най-важно е да си атрактивен и да продаваш. Алекс може и да не продава като Макгрегър, но пък е атрактивен и феновете винаги ще искат да го гледат.

Това оправдава бутането, което UFC му оказа още от самото начало на кариерата му при тях.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес