Зареждане

Майк Тайсън: Какво научих от живота си на неандерталец

Майк Тайсън: Какво научих от живота си на неандерталец
Публикувано на: Март 28, 2012 в 09:38 ч

Снимка: wikimedia.org
Автор: Георги Филипов
Източник: dnevnik.bg

Майк Тайсън твърди, че в по-голямата част от живота си се е държал като неандерталец. Но следващия месец той ще се превъплъти в "контролиран, дисциплиниран актьор", тъй като ще излезе на сцената в Лас Вегас да говори за детството си на крадец, на боксьор, който гризе уши, и на баща на осем деца.

Тайсън, който през 1986 г. стана най-младият световен шампион при свръхтежките боксьори, ще изпълнява автобиографичния моноспектакъл "Майк Тайсън: Абсолютната истина на живо".

"Надявам се хората да се забавляват и да се чувстват приятно. Надявам се да искат да научат определени неща. Моята история не е красива. Има много грозни моменти - не знаех дали въобще майка ми ме обича или пък кой е баща ми", заяви пред "Ройтерс" 45-годишният Тайсън.

Като пример как би звучала историята му Тайсън си припомня как е израснал без баща и с претоварена от работа майка. А също и за това, че по-големият му брат Родни е станал доктор, докато самият той е бил крадец. "Брат ми не е толкова прост като мен или колкото бях тогава. Това е първият чернокож, когото видях да играе хокей", казва той.

Това е начинът му да илюстрира колко различен е бил животът им тогава макар и двамата да са произлезли от трудния за живот квартал на Бруклин Браунсвил. "Той винаги е бил най-добрият в класа. Аз бях по-различно дете", казва той.

Майк Тайсън на живо в Лас Вегас: Какво научих от живота си на неандерталец
 
Тайсън беше абсолютен световен шампион при свръхтежките през 80-те години, но през 1992 г. беше осъден за изнасилване на чернокожата Мис Америка Дезире Уошингтън и лежа три години в затвора.

Той добави още неприятни моменти към своята биография през 1997 г., когато отхапа ухото на Ивендър Холифийлд по време на мач помежду им. За агресивното си поведение беше дисквалифициран и временно отстранен от бокса. През 2003 г. обяви фалит, а три години по-късно се отказа от спорта.

След края на кариерата си Тайсън участва в телевизионните програми "Антураж" и "Братя", а също получи роля в комедията "Последният ергенски запой" през 2009 г.

Тайсън заяви, че дължи успехите си на бившия си треньор и ментор Къс Д'Амато. "Никога преди да го срещна не бях виждал бял, който да знае как да говори с мен. Преди това винаги трябваше да съм смирен: "Да сър! Не сър!", казва Тайсън.

"Винаги ми казваше да внимавам как се бия, защото начинът, по който се боксираш, е израз на начина, по който живееш живота си. А аз се биех безразсъдно и разрушително. Така и живеех. Щеше да е по-добре тогава да съм там, където съм сега", допълва той.

Майк Тайсън на живо в Лас Вегас: Какво научих от живота си на неандерталец

Продуцентът на шоуто Адам Стек заяви, че публиката ще бъде изненадана от представлението, което ще се играе от 13 до 18 април в MGM Grand Hotel and Casino в Лас Вегас.

"Хората си мислят, че познават Майк Тайсън, но това е един напълно различен ъгъл. Начинът, по който той разглежда живота, е много духовен. Научил е много неща от собствения си живот", коментира Стек.

Тайсън твърди, че вече се е научил да се контролира, а съпругата му Кики Тайсън твърди, че причината е във вегетарианската диета.

Контролираната в него ярост веднага си проличава, когато говори за убийството на 17-годишния чернокож младеж Трайвън Мартин във Флорида миналия месец. За инцидента от доброволен патрул не беше повдигнато обвинение. Това предизвика протести в няколко американски щата.

"Мисля за убитото във Флорида момче и мисля, че това можеше да е синът ми. Искам да се ядосам, но не знам до какво добро ще доведе това", допълва той и нарича инцидента трагичен.

Попитан какво мисли за днешните боксьори като доминиращите в категорията братя Кличко и дали би се справил с тях той отговаря: "Егото ми казва, че можех да победя и Господ... но всеки си има своето време."

"Можеш да си спортист само в определена част от живота си. Но трябва да си човек в останалата част. Затова човек трябва да работи, за да стане по-добър човек", завършва той.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес