Зареждане

4 храни за космати гърди

4 храни за космати гърди
Публикувано на: Декември 12, 2010 в 09:39 ч

 

Тенденцията в последно време е гърдите да бъдат гладки и обезкосмени като на Дейвид Бекъм, но не чак толкова отдавна "истинските мъже" са били тези, които са спортували с космати гърди. Въпреки променливите времена в които живеем, косматите гърди винаги са и продължават да символизират мъжественост. Обаче не на всеки мъж могат да израстнат косми по гърдите като на Бърт Рейнолдс или Том Селек, например. За щастие, ако ви липсва малко мачизъм, има няколко храни, които могат да ви помогнат да си възстановите "мъжеството". По-надолу в статията ще видите 4 храни за космати гърди, които ще ви накарат да се почувствате отново мъж - даже ако този мъж е на 80-те години на миналия век.
 
 
1. Сурови яйца
 
Не си истински мъж докато не "обърнеш" чаша сурови яйца - поне това е мъдростта, която се е предавала между бодибилдъри още от преди 100 години. Даже филмови звезди и известни боксьори като Роки Балбоа ни казват, че суровото е най-добро. Но боксьорите реално погледнато не ядат сурови яйца. Всъщност консумирането на сурови яйца може да бъде наистина опасно, така че ние препоръчваме да са готвени. Не само, че готвенето неутрализира салмонелата, опасна бактерия, намираща се в суровите яйца, но също така увеличава значително лесното усвояване на протеините в яйцата, а точно те правят яйцата толкова мъжко ястие. Така че, пропусни пиенето на яйце и задели малко време да си сготвиш едни "мъжкарски" яйца - тялото ще ти бъде благодарно!
 
2. Сардини
 
Заредени с протеини и омега-3 мастни киселини, сардините са прочути със своето позитивно влияние върху здравето на човек и са сред нашите храни за космати гърди.  Начинът, по който се продават - в консерва, е повече от достатъчен за да откаже всеки себеуважаващ се мъж да ги купи. Изкючването им от диетата ти обаче, може да бъде голяма грешка. Сардините се пръскат от омега-3 киселини, за които е известно, че подпомагат работата на сърцето, но също така са и важни за поддържането на здрава коса. Списъкът с ползи не се изчерпва само с това. Сардините са също така невероятен източник на протеини - има по около 25 грама протеин на всеки 100 грама сардини. Сардините са на дъното на хранителната пирамида, което значи, че не са пълни с тежки метали като живак, тъй като се хранят с планктон. С бързо или без готвене, сардините са идеални за бързо хапване, така че отваряй консервата и започвай!
 
3. Дробчета с лук
 
Някога искал ли си да провериш кой от приятелите ти е истински мъж? Разграничи момчетата от мъжете като им сервираш малко дробчета с лук и наблюдаваш кой пръв ще го опита. Въпреки че вкусът на това мъжкарско ястие може да накара повечето ти приятели да пищят, неговите хранителни стойности нямат нужда от коментар. Телешкия дроб например, е изключително богат на протеини, желязо, цинк, витамини А и C. Също така биотин, фолат, B2 и B12. Витамините от група B са много важни за разтежа на космите. Биотина са всъщност добавки, предписвани за лечение на загуба на коса. Обаче не е само дробът този, който спомага за разтежа на космите - лукът също може да "сложи" косми на гърдите ти. Той е чудесен източник на сяра, минерал известен с това, че стимулира растежа на косата. Така че следващия път щом ти се дояде някое мъжкарско ястие, си припомни фразата от Стар Трек: "Live long and prosper."
 
4. Чили кон карне
 
Още при представянето на тази рецепта, някъде през 1850 година, готвенето на чили се въртяло около едно нещо - да се направи възможно най-вкусното, но същевременно изключително люто чили. Независимо дали понасяш толкова люто или не, хората винаги са твърдели, че ако не можеш да изтърпиш лютивостта на чилито, то ти не си никакъв мъж. В онези времена едва ли някой е знаел, но съвременни проучвания доказват, че консумацията на чили буквално може да сложи косми на гърдите ти. Учените в днешно време вярват, че лютите чушки могат да забързат растежа на космите. Капсаицин, веществото в лютите чушки, което ги прави толкова люти, се оказва, че влияе на растежа на космите. В добавка към факта, че бобът и говеждото са изключително богати на протеини, цинк и желязо, става лесно разбираемо защо Чили кон карне е толкова мъжкарско ястие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес