Зареждане

Повдигнаха две обвинения на Джон Джоунс

Повдигнаха две обвинения на Джон Джоунс
Публикувано на: Юли 15, 2024 в 19:19 ч
Шампионът на UFC в тежка категория Джон Джоунс е обвинен в две провинения, свързани с агента за тестване за допинг, който е подал полицейски сигнал за предполагаемото му агресивно поведение, след като е отишъл в дома на Джоунс, за да вземе проба на 30 март.

Джоунс е обвинен в нападение - дребно провинение - и намеса в комуникациите - провинение, като изслушването му е насрочено за 17 юли в 9:15 ч. сутринта в Ню Мексико.

Ако бъде осъден и по двете пълни обвинения, Джоунс може да попадне в затвор, който ще бъде по-малко от една година общо, и на глоба до 500 USD за дребното провинение и до 1000 USD за другото.

Цялото премеждие е свързано с агенти за допинг тестове от антидопинговите партньори на UFC от Drug Free Sport, които са били изпратени в дома на Джоунс, за да вземат изненадваща проба. След като пристигнал, агентът, идентифициран като Кристъл Мартинес, твърди, че Джоунс "изглеждал притеснен", след като не успял да предостави проба от урина и вместо това му била предложена възможност за кръвен тест.

Мартинес твърди, че след това Джоунс започнал да им задава въпроси, включително "дали имат пари", защото щял да ги съди. Тя също така твърди, че Джоунс уж взел телефона ѝ и "започнал да ги записва".

Мартинес казала на полицията, че е била "ужасена", тъй като Джоунс стоял на по-малко от метър от нея по време на предполагаемия инцидент, и че "се страхувала Джоунс да не я удари", след като обмислила да прекрати теста за допинг и да напусне имота му.

По-късно Джоунс направи собствено изявление, в което категорично отхвърли обвиненията.

"Наскоро бях посетен от допинг агенти, докато бях празнувал рожде ден и бях задрямал", заяви Джоунс през април. "След като се събудих, бях хванат неподготвен от непрофесионализма на един от агентите, което предизвика разочарование, довело до използването на някои ругатни, за които съжалявам. Искам обаче да подчертая, че в нито един момент не съм заплашвал, не съм се доближавал до лицето на никого, не съм повишавал глас към никого и не съм участвал в никаква форма на нападение.

"Жалко е, че се разпространиха фалшиви новини, без да се проверят правилно фактите. Искам да ви уверя, че ще се защитавам срещу тези неоснователни обвинения. Истината е, че инцидентът просто не се е случил".

По време на планираното явяване на Джоунс на 17 юли той ще бъде информиран за обвиненията срещу него и ще бъде помолен да направи изявление.

След това делото ще бъде насрочено за съдебен процес в срок от 30 до 45 дни.

В момента Джоунс е в начален етап на подготовка за завръщането си към състезанията, където се очаква да защитава титлата си в тежка категория срещу бившия шампион Стипе Миочич, като битката се очаква да се проведе през ноември в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес