Зареждане

Националите ни по бокс се готвиха с олимпийски и световни шампиони в Нанси

Националите ни по бокс се готвиха с олимпийски и световни шампиони в Нанси
Публикувано на: Юли 15, 2024 в 16:10 ч

Източник: БФ по бокс

Мачове с олимпийски и световни шампиони, много здрави тренировки и отличен лагер. Десетина дни преди началото на Олимпийските игри националите ни завършват подготовката си във френския град Нанси. Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров те проведоха заключителен етап на своя лагер. Радослав Росенов, Рами Киуан и Хавиер Ибаниес вече са в предстартова треска, като имаха възможност да правят спаринги с някои от най-големите имена в световния бокс.

Общо 72-ама боксьори от 20 държави, сред които 4 олимпийски шампиони и трима медалисти, още 15 световни призьори, както и над 30 континентални, бяха част от съперниците на нашите момчета. Сред тях златният от Токио – Жаходир Жалолов (Узбекистан), както и двукратният олимпийски шампион от Рио и Токио – Хулио ла Крус (Куба).

„Много съм доволен от работата, която свършихме във Франция. Отлично организиран лагер, който ни даде възможност да проведем спаринги с някои от най-големите имена в света. Хавиер имаше срещи с националите на Куба, Колумбия и Палестина. Радослав игра с водещите имена на Узбекистан, Тайланд и Унгария, а Рами се качи на ринга срещу тези на Сърбия, Узбекистан и Йордания. Благодаря на федерацията, на президента Красимир Инински за възможността да се готвим тук преди Олимпийските игри. След завършването на тази тренировъчна база можем да кажем, че отборът ни е в оптимални условия за атака на олимпийските медали“, заяви треньорът на мъжете Жоел Арате.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес