Зареждане

Муслим Салихов: Да спра да се бия ? Вие ли ще се грижите за болния ми син ?

Муслим Салихов: Да спра да се бия ? Вие ли ще се грижите за болния ми син ?
Публикувано на: Юли 15, 2024 в 02:00 ч
Миналия уикенд Муслим Салихов успя да победи аржентинеца Сантяго Понзинибио. Двамата бяха подглавна битка на галавечерта на UFC в Денвър, Колорадо. Салихов е един от онези бойци, които дойдоха в най-добрата ММА промоция в света с много сериозен опит. Може би Салихов е един от най-необичайните дагестанци, които са влизали в UFC.
 
Ако всички са свикнали да виждат бойци от този регион с мощна база в борбата, то Салихов следва различен път и започва да практикува Wushu Sanda. Салихов спечели слава още в Китай, където стана звезда. Муслим спечели слава още в Китай, където стана звезда. Там той стана един от най-титулуваните представители на Wushu Sanda, печелейки световното първенство пет пъти. 

Той също така спечели турнира Sanda Wang, което му спечели титлата "Крал на Кунг Фу". Муслим се бие в UFC от 7 години и вече е 40-годишен. Много хора вярват, че той вече е твърде стар и трябва да се оттегли. Салихов реши да отговори на тези призиви и каза следното:

„Имам нов договор и той е за още три битки. Пътят на воина е пътят на победите и пораженията! Тук няма друг вариант. На всички, които казват, че е време да се откажа, искам да кажа - никой няма да се грижи за мен, семейството ми и болния ми син, освен мен. 

Така че, приятели мои, благодаря за съвета, но ще продължа да правя това, което знам как да правя. Искам да благодаря на UFC, Шон Шелби и мениджъра Али Абделазиз за възможността да се бия и да печеля на най-високо ниво.", сподели Салихов.

Муслим е с рекорд 20-5 в ММА и печели 7 от 11-те си битки за организацията на Дейна Уайт.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес