Зареждане

Lomachenko ще атакува Mikey Garcia за всички титли през идната година

Lomachenko ще атакува Mikey Garcia за всички титли през идната година
Публикувано на: Септември 28, 2018 в 09:37 ч
WBA шампионът в лека категория Vasyl Lomachenko (11-1, 9KO) се готви за срещата си през декември срещу WBO първенеца Jose Pedraza. Двамата ще се бият в Ню Йорк.

Lomachenko беше на срещата на Anthony Joshua и Alexander Povetkin през изминалия уикенд, когато AJ успя да отбележи победа в седмия рунд.

"Хората разбират бокса в Обединеното кралство, феновете го обичат. Бил съм се два пъти тук като аматьор. Боксът е роден в Англия. За да се бия тук, трябва да е срещу много сериозен опонент. Трябва ми предизвикателство."

Най-сериозната му цел, ако всичко мине добре с Pedraza, е битка за WBC и IBF титлите на Mikey Garcia (39-0, 30KO).

Към момента Garcia трябва да защитава IBF титлата срещу Richard Commey, въпреки че непобеждаваният шампион има интерес да се качи в по-горна категория, за да се бие с IBF първенеца в полусредна категория, Errol Spence.

Най-големият проблем в организирането на срещата между Garcia и Lomachenko са техните промоутъри. Lomachenko и Top Rank работят с ESPN. Garcia, от своя страна, работи с Showtime. През 2016-та стана свободен агент, след като преди това работи дълго време с Top Rank.

"Следващата ми среща е през декември, с Pedraza. Ще играем за титли и после чак ще говорим за следващата година. Мисля, че ще гоня Mikey Garcia тогава, защото има две титли - победителят ще спечели вичко."

"Има вероятност след няколко години да се кача в горна категория. Зависи как се чувствам, колко съм голям и т.н. Никой не знае какво ще стане през това време. Може и в по-долна категория да сляза. Баща ми ме научи на бокс и ми показа колко красив спорт е всъщност."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес