Зареждане

Изпълнение на десен прав

Изпълнение на десен прав
Публикувано на: Юли 11, 2008 в 15:08 ч

Десният удар представлява прав удар нанесен от задна ръка дясна(за десничари). Определени движения на тялото и изпълнението на удара увеличават мощта му.

Правилната техника за изпълнение е:

Завъртане и изправяне на задния крак, коляно и хълбок по-едно и също време, после завъртане на рамото и на ръката преминаваща в удар. Много треньори казват че силата на този удар идва от краката. Това е така ако натискате с десния си крак. Не отпускайте ръката си когато я връщате. Както при левият прав трябва да се опитате да го нанесете с колкото се може с по-изправена ръка. Опитайте се да избегнете широкият страничен прав, защото ще съобщите за вашия удар. Ударът трябва да се изпълни с въртеливо движение.

Видео Демонстрация:

 

Задното ви рамо не трябва да минава предно ви коляно в случая лявото. Ако го направите, ще удължите много вашия удар и времето за връщане в изходна позиция, като също така се оставите без баланс и отворени за контра.

Искам да добавя че ако се опитате да нанесете десен прав в тялото на вашия опонент той ще се опита да ви се противопостави с контра. Може да направи кроше, долен прав или ляв прав за да ви прекъсне. А можете и да се окажете късметлия като просто блокира удара ви с неговия лакът и не ви отговори. Още по-добре ще е ако нанесете удара успешно. Извийте се с колена, а не с кръста си при удара. И винаги дръжте очите си отворени за отговарящ удар.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес