Зареждане

Топ 3 на моментите между рефери и бойци

Топ 3 на моментите между рефери и бойци
Публикувано на: Март 20, 2017 в 20:36 ч
 
Да си рефер в ММА не е шега работа. Това е опасен спорт, в който състезателите могат да си нанесат съвсем реални вреди на един на друг. Именно поради това, реферите трябва да бъдат нащрек във всеки един момент и да следят това, което се случва в клетката. Всеки миг на разсейване може да коства много на някого от състезателите.


Често съдиите трябва да се намесват решително и да разделят бойците, преди да се е стигнало до нещо сериозно.

В този материал ще видите три паметни момента на напрегнати ситуации между рефери и бойци. Вижте какво се случва:


3. Тейкдаун на рефера


В тази ситуация реферът трябва да се намеси и да предпази здравето на един от бойците. Той обаче видимо не е в състояние да преценява трезво ситуацията, поради което дори се опитва да направи тейкдаун на официалното лице. В един момент боецът дори заема топ позиция над съдията, преди все пак хората край ринга да се намесят.




2. Когато на рефера се налага да демонстрира умения


Това е често срещана ситуация - реферът дава сигнал, че двубоят е приключил, но един от бойците отказва да спре да налага своя опонент. В този случай реферът изобщо не се шегува, като оставайки без друг изход, прилага задушаваща хватка на един от бойците, за да го усмири.




3. Боец атакува рефера, той отвръща


След като спасява иранеца Razi Jabbari от ръцете на филипинския боец Honorio Banario на URCC 3, реферът Joey Lepiten се оказва в ситуация на размяна на удари с Razi. И общо взето, гледката хич не е приятна.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес