Зареждане

Три начина да се научите да държите очите си отворени по време на схватка

Три начина да се научите да държите очите си отворени по време на схватка
Публикувано на: Юни 17, 2016 в 09:00 ч
 
Няма нищо нередно в това да се уплашите и да затворите очи, ако някой ви заплашва физически и посяга, за да ви нанесе удар… разбира се, освен ако нямате амбицията да бъдете професионален боец. Ако случаят е такъв, то тогава сте длъжни да се научите да приемате подобна ситуация за нормална. Следното видео ще ви посочи три тренировъчни метода, чрез които осезаемо можете да повишите успеха си, докато сте в размяна на удари. Въпреки че може да се тревожите, че ще получите удар, това е един от многото рискове, които трябва да поемете, ако искате да тръгнете по пътя на професионалните бойци.


Просто да затваряте очите си, докато поемате удар, не е никак добре. Така ще ви бъде още по-трудно да видите, дали няма да последват и още. А когато отворите очи, няма гаранция, че някое друго кроше вече не “лети” към лицето ви.

За да се предпазите от този омагьосан кръг, трябва да репрограмирате естествената реакция на тялото ви, когато посрещате удари. Вместо просто да се завъртате на друга посока или да затваряте очите си, трябва да ги държите отворени, за да се защитавате по възможно най-правилен начин. И да останете фокусирани върху опонента си. Ако той реши, че трябва да отправи и допълнителен удар, трябва да бъдете сигурни, че сте готови и в позиция или да контраатакувате, или да избегнете атаката.

Колкото повече успех постигате в отбраната си, толкова по-колеблив ще става опонентът ви. А колкото по-колеблив става той, толкова по-способни ще бъдете да се фокусирате върху собствената си атака. Следното видео може да ви бъде полезно, ако търсите начини да подобрите именно този аспект от уменията си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес