Зареждане

Кроше и ъперкът

Кроше и ъперкът
Публикувано на: Юли 11, 2008 в 17:14 ч

 

Както десния прав, при крошето се използва много въртене за да се изпълни с мощ. То може да се изпълнява по много различни начини, понякога с хоризонтален друг път с вертикален юмрук, широко, късо, до тялото, и тн.

 

Правилното изпълнение започва от ходилото. Опорната точка ви е петата завъртаме левия крак (както гасим цигара)- вашето коляно, хълбока, рамото и ръката по едно и също време. С други думи те се превръщат в удар по едно и също време. Вашата удряща рака трябва да се държи на 90 градусов ъгъл тоест вашата предмишница да е на 90 градуса от бицепса ви. Удрящата ви рака трябва да бъде успоредна със земята и юмрука ви трябва да бъде вертикално. Запомнете да пазите лицето си с вашата задна рака като я държите върху него.

За да изпълните кроше с хоризонтален юмрук, изпълнете горе оказаната техника, но добавете спираловидно движение към удара си. Ако сте неуверен в това, припомнете си ляв прав.

 

Когато използвате кроше в тялото на противника ви, свивайте коленете си леко. Не се накланяйте напред от кръста! Ако го направите, ще се откриете и ще е по трудно да отстъпите, ако вашият опонент се опита да се противопостави.

 

Ъперкъта е втория по ценност удар във вашия арсенал след левия прав. Той е удар, който не се прилага често. И ако бъде нанесен подходящо, може да довърши вашия противник или да си проведете комбинация с която да завършите боя. Може да бъде бърз удар или да бъде силен удар, в зависимост от начина на изпълнение.

 

За да изпълните ъперкъта смъкнете вашата удряща рака леко от защитна позиция, само няколко сантиметра. удара се извършва отдолу нагоре в средната част на тялото с изправена предмишница. Не позволявайте на удара да мине горната част на главата ви. Независимо дали е успешна или не атаката - вие ще трябва да си дръпнете ръката обратно в блокираща позиция колкото се може по-бързо. За да нанесете по мощен удар, завъртете вашите колене и горната част на тялото си леко, после го нанесете с помощта на вашите крака и рамена. Запомнете да държите другата рака до вашето лице за защита. 
 

Когато нанасяте ъперкът в тялото на противника, се уверете че сте си свили леко колената. Не се накланяйте напред от кръста, защото ще си предоставите главата и ще направите по трудно отстъпването ако той нападне.

 

Мислите си че често се повтарям? Това е добре! Защото искам да го запомните. Дръжте си ръцете високо. Когато едната ръка напада, другата трябва да пази вашето лице и брадичката.

 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес