Зареждане

10-те най-полезни за сърцето суплемента

10-те най-полезни за сърцето суплемента
Публикувано на: Октомври 19, 2012 в 10:00 ч
Снимка: wikimedia.org
Един на всеки трима американци страда от един или няколко вида сърдечно-съдово заболяване - 39 милиона от които са над 60-годишна възраст. Високото кръвно налягане е един от главните признаци за вероятно заболяване, но има какво да направиш, за да намалиш рисковете. Здравните експерти препоръчват здравите хора да си набавят подходящи хранителни вещества, като консумират разнообразна храна в умерени количества, вместо да ги приемат на хапчета. Следния списък с 10 суплемента ще ти помогне да предпазиш сърцето си здраво и правилно функциониращо през годините.
 
Омега-3 мастни киселини
Тези мастни киселини имат няколко протектни функции, полезни за хора с риск от сърдечно-съдови заболявания или с вече обявено такова - понижават кръвното налягане, понижавайки риска от аритмия, и предотвратявайки наслояването на плака по кръвоносните съдове. 
 
Фибри
Фибрите на таблетки, както и на прах, могат да поддържат кръвното налягане в норма.
 
Антиоксиданти
Антиоксидантите, включващи витамин А и C, са доказани, че подобряват възстановяването след инфаркт.
 
Магнезий
Този минерал помага за възвръщането на правилната функция на кръвоносните съдове. Магнезият също така помага на пациент със сърдечни проблеми да се упражняват по-дълго и да се възстановяват по-бързо.
 
Натрий
Умерените количества от този минерал спомагат за предаването на електрически импулси в сърцето, регулиращи пулса.
 
Чесън
Чесънът е доказан, че има положителен ефект върху хората с леко повишено кръвно налягане.
 
Коензим Q10
Този полезен суплемент значително понижава систолното и диастолното налягане според 12-седмично Австралийско проучване.
 
Витамин C
Антиоксидантните свойства на този витамин предпазват от щети, които могат да бъдат причинени от свободни радикали, вторичнипродукти, ускоряващи процесът на стареене - имат и способността да ни правят по-уязвими от сърдечно заболяване.
 
Тиамин (Витамин B1)
Тиаминът помага на клетките с превръщането на въглехидратите в енергия и осигурява правилното функциониране на мускулите и нервната система. Недостигът му може да причини спиране на сърцето поради претовареност.
 
Витамин Е
В проучване, проведено от кейбриджкият университет, витамин Е понижил риска от фатални сърдечни удари с 47% и не чак толкова фатални със цели 77%.
 
Ето ги и десетте най-добри суплемента, които ще ти помогнат да поддържаш сърцето си в кондиция, така че се опитвай да ги вместваш в менюто си - тялото ти ще ти бъде благодарно!
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес