Зареждане

Треньорът на Шон Стрикланд заяви, че реванш с Перейра е 'кошмар'

Треньорът на Шон Стрикланд заяви, че реванш с Перейра е 'кошмар'
Публикувано на: Август 21, 2024 в 07:49 ч
На фона на връзките с потенциалното еднократно завръщане в бившата си средна категория Алекс Перейра би бил "кошмар" за бившия шампион в дивизията Шон Стрикланд според собствения му треньор Ерик Никшик.

Перейра, бивш безспорен носител на златото в средна категория и настоящ шампион в полутежка категория, обмисляше зрелищно еднократно завръщане в долната категория през изминалия уикенд в пряк отговор на победата на Дрикус дю Плесис над общия враг Израел Адесаня.

Вижте също: Алекс Перейра: Слизам пак в средната категория

Вече резервиран за следващото си излизане в октагона, нокаутиращият ас от Сао Пауло Перейра ще бъде начело на UFC 307 в началото на октомври, като ще се изправи срещу набиращия скорост Халил Раунтри в третата си поява за годината.

Освен това, тъй като Перейра обмисля потенциална смяна на дивизията, гореспоменатият Стрикланд може да се окаже с реванш с бразилеца - въпреки че според шефа на UFC Дана Уайт той вероятно ще предизвика Дю Плесис в реванш за титлата.

Реваншът с Алекс Перейра е "кошмар" за Шон Стрикланд

Биейки се с него през 2022 г., Стрикланд отнесе зашеметяваща загуба с нокаут в началния рунд от Перейра в сблъсък за елиминация на титлата в средна категория. Ако обаче треньорът Никшик има някаква дума при определянето на мача, той не желае да види своя възпитаник да се бори с "Poatan".

"Това би било кошмар", заяви Ерик Никшик пред Submission Radio за евентуален реванш между Шон Стрикланд и Алекс Перейра. "Това е кошмар, да преживея всичко това отново. Перейра, просто си остани в полутежката категория, човече, прави си нещата там. Ние сме си добре."


Откакто оглави UFC 303 в края на юни по време на Международната бойна седмица, Перейра постигна зашеметяваща победа с нокаут във втория рунд над двукратния си опонент Иржи Прохазка в реванша за титлата в Лас Вегас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес